perjantai 12. tammikuuta 2007

Naamahuoltoa

Parissakin blogissa on ollut viimeaikoina asiaa partakoneista, kiitos uuden ja uskomattoman 5+1 -teräisen Gillette Fusionin. Itse olen käyttänyt ko. firman tuotteita alkaen 2-teräisestä perusmallista. Viime vuodet olen poistanut naamasta karvaa Hitachin simppelillä sähkökoneella ja viimeistellyt Gilletten Mach 3:lla. Gilletten terät maksavat kuitenkin jopa 10 euroa paketti (sis. 5 terää) marketeissa. Päätin ostaa itselleni vanhanaikaisen safety razor -partahöylän, jonka teriä saa 5 eurolla jo 10 kappaletta.

Ostokseni tein Miehenkaupassa, jossa on hyvä valikoima muitakin äijäin naamankorjaustuotteita. Hinnat ovat kohtuulliset ja toimitus oli erittäin nopeaa. Joka välissä kehotetaan ottamaan heti yhteyttä kauppiaaseen, mikäli herää jotakin kysyttävää. Hyvästä virtuaalisesta palvelusta ja toimituksesta suuret kiitokset Miehenkaupalle.

Itse partahöylä jonka tilasin on saksalainen, merkiltään Merkur Futur. Höylässä on säädettävä "syöttö". Säästin reilun vuorokauden sängen ensihaasteeksi Merkurille ja ensimmäinen ajokerta paljasti heti oman kärsimättömyyteni ja harjoituksen puutteen. Terä ei tuntunut purevan paksumpaan sänkeen lainkaan, sen sijaan ihon sain rikki paristakin kohtaa. Ennalta hypetetty erittäin sileä ajotulos jäi vielä haaveeksi. Partavaahdolla tuntuu olevan erittäin tärkeä rooli safety razorin käytössä. Lisäksi kärsivällisyyttä ja suunnitelmallisuutta parranajossa tarvitaan siis enemmän kuin Gilletten idioottivarmalla kraapalla. Palaan myöhemmin asiaan mikäli kokemus tästä kehittyy johonkin suuntaan.