tiistai 17. marraskuuta 2009

Zebra Bars

Yksi suosikkiharrastuksistani on leipominen. Jokin aika sitten kirjakaupan alennusmyynnistä tarttui mukaan uusi leivontakirja. Amerikan Herkut on Jill ja Joyce Parkerin kokoama kirja amerikkalaisten suosituimmista leivonnaisista. Kirjassa on mm. reseptejä erilaisiin pikkuleipiin, kakkuihin ja muihin herkkuihin.

Vaikka leipominen onkin erityisen mukavaa, ei sitä kuitenkaan viitsi ihan joka päivä harrastaa. Leipomuksiaan kun "joutuu" aina myös maistelemaan ja se ei vyötärön löytymisen kannalta ole parasta mahdollista ajanvietettä. Avopuolisollani on kuitenkin tällä viikolla syntymäpäivä, ja sen juhlistamiseksi piti tietenkin tehdä jonkinlaista kakkua. Toteutukseen asti pääsi tällä kerralla Zebra Bars, eli juustokakkubrownienakin tunnettu herkku. Tekeminen oli helppoa ja lopputulos kerrassaan mainio. Suklaisen browniepohjan päällä sopivan muhjuista juustokakkua ja sen päällä vielä hiukan lisää brownietaikinaa. Tämän tekeminen onnistuu keneltä tahansa!

Zebra Bars eli juustokakkubrownie

Brownie:

100 g tummaa suklaata
100 g voita
1 1/2 dl sokeria
1/2 tl vaniljasokeria
3 munaa
1 3/4 dl vehnäjauhoja

Cheesecake:

200 g tuorejuustoa
3/4 dl sokeria
1 muna
4 tl vehnäjauhoja
1/4 tl vaniljasokeria

1. Kuumenna uuni 175 asteiseksi. Voitele paistovuoka, n. 21 x 21 senttiä. (Itse käytin pyöreää irtopohjavuokaa.)
2. Valmista ensin brownietaikina: Sulata suklaa ja voi keskikokoisessa kattilassa miedolla lämmöllä. Siirrä pois levyltä.
3. Vatkaa suklaaseokseen sokeri ja vaniljasokeri. Anna jäähtyä 15 minuuttia.
4. Sekoita taikinaan munat ja vehnäjauhot.
5. Cheesecake: Vatkaa kaikki ainekset kulhossa keskenään.
6. Levitä 2/3 osaa brownietaikinasta vuokaan. Levitä päälle cheesecakeseos ja ripottele sen päälle loput brownietaikinasta.
7. Paista 30 minuuttia.
8. Jäähdytä vuoassa ja leikkaa sitten paloiksi.

(Resepti: Jill ja Joyce Parker - Amerikan herkut)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti