perjantai 9. helmikuuta 2007

Google ihanmitävaan

Meneillään olevalla viikolla Google avasi vihdoin Gmail -sähköpostipalvelunsa kaikille käyttöön. Aiemmin Gmail-tunnuksen saaminen vaati kutsun joltain joka jo omisti tunnuksen entuudestaan. Itse sain hankituksi tunnukseni puolisen vuotta sitten. Olen ollut erittäin tyytyväinen Gmailiin ja lukuisiin muihinkin Googlen lisäominaisuuksiin joita palvelusta löytyi kun hetken aikaa etsi. Tässäpä lyhyt listaus siitä mitä kaikkea Googlen palveluita itse käytän nykyään.

Gmail - Gigatavukaupalla vapaata tilaa sähköposteille. Ei ole tarvinnut enää yhtäkään postia poistaa, ainoastaan arkistoida. Roskapostisuodatin toimii erinoimaisesti, eikä laatikkooni ole vielä tullut yhtäkään mainospostia. Kunhan käyttöliittymän sisäistää, viestien kirjoittaminen ja viestiketjujen seuraaminen on varsin helppoa.

Google kalenteri - Erittäin näppärä ja yksinkertainen kalenterisovellus. Luovuin jopa mukana kannettavasta almanakastani tähän siiryttyäni. Kalenterinäkymään on helppo luoda uusia merkintöjä, sekä liittää lisätietoja roppakaupalla. Lisäksi kalenterit voivat olla yhteisiä tuttaviesi kanssa, esim. harrastusporukan yhteinen kalenteri näkyy kaikille ja näin yhteiset menot on helposti tarkistettavissa milloin vain netistä. Lisäksi itselleen voi "tilata" julkisia kalentereita, joista esimerkkinä kalenteri, joka kertoo milloin mitäkin uusia elokuvia julkaistaan. Nämä julkiset kalenterit voi liittää omaansa, jolloin on helppo seurata mitä maailmalla tapahtuu minäkin päivänä.

Blogger - Bloggerkin on siis Googlen palvelu ja täällähän minä olen jo neljättä kuukautta. Helppokäyttöinen ja silti tarvittaessa myös muunneltava bloggauspalvelu. Ei tarvinne enempää esittelyjä.

Google henkilökohtainen etusivu - Etusivulle voi ladata näkyville lukemattomia määriä RSS-syötteitä. Itselläni etusivu koostuu kuudesta välilehdestä, joilla jokaisella on keskimäärin kahdeksan eri uutispalvelua näkyvillä. Koskaan ei ole uutisotsikoiden ja blogien seuraaminen ollut näin näppärää. Henkilökohtaisen etusivun voit tehdä luomalla tunnuksen Googleen (normaalin etusivun ylänurkasta - kirjaudu sisään -kohdasta).

Google kirjanmerkit - Kaikki kirjanmerkkini on nykyään Googleen taltioitu, joten pääsen käsiksi niihin miltä tahansa nettiin kytketyltä tietokoneelta.

Google asiakirjat ja taulukot - Microsoft Worksia vastaava tekstinkäsittelyohjelman ja taulukkolaskennan yhdistelmä joka toimii kokonaan netissä. Lisäksi asiakirjoja voi tietysti jakaa taas muiden käyttäjien kesken tai tehdä niistä täysin julkisia. Erittäin hyvä työkalu pienimuotoisissa etätyöprojekteissa. Kaikki dokumentit ovat jatkuvasti jokaisen ryhmän jäsenen käsillä ja muokattavissa. Myös historiatoiminnot työkalussa ovat erittäin hyvät.

YouTube - Päivittäinen vierailukohde. Mitäpä videoita täältä ei löytyisi. Paljon on tietysti Tubessa roskaakin, mutta sieltä seasta löytyy erittäin hyviä helmiä niin huumorin, dokumentin, uutisten kuin elämäntyylivideoidenkin ystäville.

Lopuksi pieni ajatuspähkinä. Google tietää minusta siis jo seuraavat asiat: Kenen kanssa olen tekemisissä sähköpostitse ja mistä kirjoitan, mikä on viikkoaikatauluni, millaisia videoita katselen, millaisilla nettisivuilla surffaan, mitkä uutiset minua kiinnostavat, millaisia dokumentteja teen, sekä sen, että paljastin tämän suuren salaliiton tässä ja nyt.

Internet knows who you are and what kind of women you like.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti