lauantai 17. maaliskuuta 2007

Köyhäin formulat

Kiinnostaako Formula 1 lähetykset, mutta torpasta ei löydy tv:n maksukorttia? Ei edes digiboksia? Eipä hätää. Jossain päin maailmaa vielä lähetetään Formulat ilman sen kummempaa katsojarahastusta. Arvonta osui tällä kertaa Hong Kongin kohdalle, jonka Star Sports kanava lähettää ilmaiseksi F1 lähetykset livenä ja vieläpä internetiin kaiken maailman nähtäväksi.

Tietoviikkokin bongasi tämän option ja huomenaamuna monet kiukkuiset perheenäidit ja tyttöystävät heräävät aamuviideltä siihen todellisuuteen, että ensin hurahtavat käyntiin tietokoneet ja sen jälkeen formula-autot.

Katseluohjelma löytyy TVU Networksin sivuilta, sen asentaminen on varsin vaivatonta ja käyttö yksinkertaista. MTV Median kanavajohtaja Juha Mustosen mielipide asiasta oli kuitenkin toinen: "Formulat ovat koko kansan tapahtuma ja netti-tv:n virittely vaatii sen verran harrastuneisuutta, että emme usko sen vaikuttavan meidän katsojamääriimme merkittävästi." Mikäli harrastuneisuus tarkoittaa ohjelman asentamista (joka onnistuu myös suomenkielellä) ja kanavan valitsemista kanavalistalta (Sports - Star Sports), ei Suomesta montaa atk-ummikkoa mahda löytyäkään. Sitäpaitsi koko asennusoperaation viedessä aikaa noin viisi minuuttia, voidaan miettiä moniko viitsii maksaa 10 euroa kuukaudessa harrastamattomuudestaan.

Kuvan laatu toki ei ole mitään huippulaatua, mutta onneksi Kimi vaihtoi tänä vuonna kirkkaan punaiseen autoon, joten eiköhän seuraaminen onnistu vaikka pienessä usvassakin (kuvan, ei käyttäjän). Kotimaankielinen selostuskin jää pois, joten ei tarvitse kiroilla joko-joko, mitä-mitä ihmettelyitä suotta. Lepoa ja sielunrauhaa toverit kehärallin katselijat.