maanantai 23. huhtikuuta 2007

Lehtitilauksia

Innostuin tänään tilaamaan jälleen uuden aikakauslehden itselleni. Tällä kertaa vuorossa on Image kustannuksen uusi versio aiemmin pelkästään Muotona tunnetusta muotoilua käsittelevästä lehdestä, joka nykyään tunnetaan nimellä Uusi muoto. Odotukset ovat melko korkealla, sillä saman kustantajan Image ja Bisnes ovat olleet erittäin miellyttäviä lukukokemuksia. Olen kuitenkin luonteeltani lehtiseikkailija, eikä minulle ole tullut montaakaan lehteä usean vuoden kestotilauksena. Pitkäikäisimmät tilauslehteni ovat olleet Mikrobitti (~1996 - 2006), sekä Aku Ankka, joka on tullut minulle syntymästä asti.

Muita lyhytkestoisemmin tilattuja lehtiä ovat olleet vaikkapa GTI-Magazine, joka kävi tylsäksi muutaman numeron jälkeen tyylin jämähdettyä poliittisesti korrektille ja lattealle linjalle. Pelit-lehti minulle tuli yläasteella, mutta vaihdoin Mikrobittiin kun tietotekniikka alkoi kiinnostaa laajemmin. Sittemminhän Mikrobitti yhdistyi Hifi-lehden kanssa ja tuloksena on elitistinen ja erittäin pintapuolinen sekasikiö kotiteattereista ja olohuonemikroista. Aiemmin tilasin myös siis Imagea, jonka vaihdoin tarjousjakson päätyttyä Tiede-lehteen. Tiede on sinällään mielenkiintoinen lehti, vaikka onkin selvästi Tieteen kuvalehden varjossa elävä kevytluontoinen pikkuveli. Alkuvuodesta tilasin itselleni jenkeistä Esquiren, joka on paitsi halpa, myös mielenkiintoinen luettava kaikkine artikkeleineen.

Millaisia lehtiä te tilaatte? Ansaitseeko jokin lehti erityisesti kehuja vai sietääkö jonkin lehden toimitus saada postiinsa nipun kärventyneitä risuja?