tiistai 10. huhtikuuta 2007

Telkkuvinkki

Kaikille yökyöpeleille on tänään luvassa mielenkiintoinen pakkaus YLE:n ykköskanavalla. Kello 23.45 alkaen tulee peräjälkeen jopa seitsemän Tampereen ammattikorkeakoulun taiteen ja viestinnän osastolla (TTVO) tehtyä lyhytelokuvaa. Itse olen ko. koulussa ja suuntautunut lähinnä verkko- ja pelimediaan, mutta tokihan täytyy tovereiden töitä mainostaa. Kannattaa siis katsoa seuraavat uuden kinon ohjelmat:

23.45 - Taisto tehtaasta
Jaakko Kankaan lyhytelokuvassa 1800-luvulla voileipätehtaan omistajasuku (Esko ja Panu Raipia) taistelee oikeuksistaan kirkkoa vastaan ja päätyy syömiskilpailuun jumalaa vastaan.

23.50 - Sälekaihtimet
Kaihtimet on 50-luvulle sijoittuva lyhytelokuva Lempistä, joka elää aviomiehensä hallittavana suljettujen verhojen takana. Rooleissa Heikki Silvennoinen, Johanna Kokko, Jukka-Pekka Mikkonen ja Juha Nurmi. Ohjaus Maiju Asikainen.

23.54 - On ihanaa olla ilkeä
Lyhytelokuva tytöstä, joka rakastaa kepposten tekemistä. Mutta mitä tapahtuu, kun tyttö kohtaa vertaisensa pojan? Pääosissa Elena Leeve ja Reino Nordin. Ohjaus Manu Karppelin.

23.59 - Kub
Surrealistinen lyhytelokuva pariskunnasta, joiden kauan odotettu esikoinen syntyy väärään ulottuvuuteen. Tarina on tragikomedia erilaisuudesta ja sen hyväksymisestä. Rooleissa: Anu Raipia, Harri Kettumäki, Martti Palo, Tiina Kolari-Vuorio. Ohjaus Anastasia Lobkovski.

00.08 - Leija
Siskosten luisteluretki päättyy yllättävästi, kun matkalla jäälle he kohtaavat pojan, jolla on mukaan leija. Rooleissa Minna Rajamäki, Emmi Salonen, Lauri Kortelainen ja Tuija Vuolle. Ohjaus Iina Taijonlahti.

00.19 - Kaikki ajallaan
Mitä sinä hetkenä tapahtuu, kun kuolema koittaa? Rooleissa Arja Nurminen, Tiina Syrjä ja Matti Nurminen. Ohjaus Jenny Tervakari.

00.23 - Ilja ei voi
Lyhytelokuva 18-vuotiaasta Ilja-pojasta, joka kasvattaa sammakontoukkia takapihallaan. Pääosassa Juha-Matti Koskela. Ohjaus Hannaleena Hauru.