perjantai 27. huhtikuuta 2007

Testissä Uusi Muoto

Kuten alkuviikosta mainostin, tilasin itselleni Uusi Muoto -lehden. Tänäaamuna postiluukusta tipahti kartanon eteiseen tämän lehden ensimmäinen numero, 2/2007. Ensituntuma: Kansi on kiva ja värikäs, lehden logo on melkoisen retro - pidän. Sivujen paperi voisi olla hiukan paksumpaa, mutta sivuja on sentään ahdettu yksiin kansiin hieman yli sata.

Lehti on miellyttävää luettavaa, joskaan ei herätä mitään uskomattomia reaktioita loistavuudellaan, kuten samoilla markkinoilla uiskenteleva Yhtyneiden kuvalehtien Deko. Uusi Muoto on ennenkaikkea naisille suunnattu lehti, joten olen tällaisena vain kevyesti metrona heteromiehenä hieman alakynnessä mitä tulee kohderyhmäajatteluun. Onneksi suurin osa lehdestä käsittelee puhtaasti muotoilua, joka on tietysti tasavertaista niin naisille kuin miehillekin. Oikeastaan koko lehti on muuten varsin tasapainoinen, mutta muotia esittelevä artikkeli on aika selkeästi hameväelle suunnattu. Menköön, onneksi Esquire kertoo minulle kuukausittain mitä pukea päällleni aamuisin.

Uusi Muoto on täynnä lyhyitä kirjoituksia erilaisista designiin liittyvistä aiheista, mukana on juttua niin sormuksista, kirjoista, musiikista, autoista(!) kuin matkailustakin. Kokonaisuutena paketti on varsin kattava eikä käy tylsäksi kiitos laajan aihepiirin käsittelyn. Juttujen kirjoituskieli on maanläheistä, eikä snobismiin sorruta, josta erityispisteet tälle lehdelle. Taitto on Imagemaista, tuttua ja pääosin toimivaa. Ainoastaan muutamat pikkuseikat kuten 99:ltä näyttävät heittomerkit ja paikoin sekavat kuvatekstit häiritsevät välillä lukukokemusta.

Lehdessä esitellyt tuotteet ovat tottakai hinnakkaita, kuinkas muuten. Eihän niitä kuitenkaan ole pakko ostaa itse, vaan lähinnä lehdestä saakin hyviä vinkkejä oman tyylin rakentamiseen ja meille esteetikoille kauniita kuvia täynnä olevat lehdet ovat tietysti aina yhtä jännittäviä kuin paloautokirja 3-vuotiaalle. Jos aiot tilata vain yhden sisustuslehden, tilaa Deko. Jos taas kaipaat yleisemmin muotoilua käsittelevää lehteä, on Uusi Muoto ehdottomasti parasta mitä kotimaankielisenä on saatavilla. Väittäkää vastaan jos olen väärässä.

PS. Kannattaa tutustua myös Markkinointi & Mainonta -lehden Heimo Hatakan arvioon uudistetusta lehdestä.