sunnuntai 29. heinäkuuta 2007

Remontoi virtuaalista työpöytääsi

Nykyään vapaa-ajanvietto ja työnteko ovat siirtyneet pitkälti näyttöpäätteen ääreen. Näin ollen myös näytöllä näkyvät asiat on hyvä "sisustaa" mieleisikseen. Työpöytänäkymän sisustaminen oman maun mukaiseksi ei ole kovinkaan monimutkaista ja seuraavaksi käydäänkin läpi joitakin asioita joiden ulkoasua käyttäjä voi helposti kohentaa.

Taustakuva
Taustakuva on yleensä ensimmäinen asia jonka näet kun käynnistät tietokoneesi. Taustakuva on hieman kuin olohuoneen tapetti, joten kyllä siihen kannattaa panostaa hieman enemmän kuin mitä käyttöjärjestelmän alkuperäisvaihtoehdot antavat myöden. Graafisesti tyylikkäitä taustakuvia tarjoaa ilmaiseksi Pixelgirl presents, jonka sivuilta löytyy useammankin suunnittelijan hauskoja kuva-aiheita.

Kuvakkeet
Mikäli taustakuva on kuin tapetti, työpöydän kuvakkeet ovat kuin tauluja. Pixelgirl tarjoaa myös taustakuviinsa sopivia kuvakkeita, joissa esiintyy erilaisia eläinhahmoja, mutta myös muunlaisia tyylikkäästi toteutettuja kuvakkeita on tarjolla. Ole tarkkana kuvakkeita ladatessasi, että valitset omaan käyttöjärjestelmääsi sopivan latauspaketin, siniset kasvot kuvastavat Macin pakettia ja monivärinen ikkuna Windowsille sopivaa pakettia.

Valmiit teemat
Teemoilla voi vaihtaa kerralla koko käyttöjärjestelmän ulkoasua väreineen, taustakuvineen ja ikoneineen. Mikäli käytät Windowsia kuten allekirjoittanutkin, on teemojen hankkiminen kuitenkin hieman hankalaa. Käytännössä asentamiseen tarvitaan maksullinen teemojen hallintaohjelmisto, kuten StyleXP (14,60 euroa). Itse teemoja löytyy kuitenkin ilmaiseksi esimerkiksi xptheme.info -sivustolta.

Alkuun suosittelen lähinnä kahden ensimmäisen kohdan läpikäymistä, mutta mikäli tahdot viedä työpöydän personoinnin pidemmälle, on siihenkin mahdollisuudet kaupallisten sovellusten avulla. Lisävinkkinä kannattaa pitää huoli myös tietokoneen virusturvasta, johon soveltuu loistava ja ilmainen Avast! anti-virus. Palomuuriksi suosittelen helppokäyttöistä ZoneAlarmia. Lisää ilmaisia ohjelmia löytyy helposti kotimaiselta Ilmaisohjelmat -sivustolta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti