torstai 23. elokuuta 2007

Harmaaveden kierrätystä itsetehtynä

Taannoin kirjoitin blogiini Aqus Toilet System -nimisestä harmaaveden kierrätysjärjestelmästä, jossa wc:n käsienpesualtaan vesi kierrätetään uudestaan wc-pöntön huuhteluvedeksi. Nyt Instructables tarjoaa ohjeet, kuinka tehdään itse pöntön yhteyteen pieni käsienpesuallas.

Yksinkertaisuudessaan ideana on ottaa wc-pöntön vesisäiliön kansi pois ja vaihtaa se pöytätasoon, jossa on pesuallas. Vesi altaalle tulee suoraan vesisäiliön täyttöputkesta, eli vesi juoksee altaaseen aina kun vessan vetää. Altaaseen tuleva vesi on täysin puhdasta, samasta vesijohdosta se tulee kuin vaikkapa keittiön kraanavesi.

Idea on yksinkertainen ja toteutukseen löytyy hyvät ohjeet. Ohjeistusta pitää kuitenkin hieman soveltaa, sillä ne on suunniteltu amerikkalaisille sivukahvasta vedettäville pöntöille. Käytännössä soveltaminen tarkoittaa pöytätasoon reiän tekemistä, josta vetokahva viedään läpi.

Ja kuten ehkä muistatte, tällainen järjestelmä saattaa säästää jopa 26% vedenkulutuksessa. Tyylikkäästi toteutettuna järjestelmä voi myös olla kaunis käytännöllisyyden ja ekologisuuden ohella. Alla vielä video vedenkierrätyksestä käytännössä.Lähteet:
Instructibles via Core77