torstai 27. syyskuuta 2007

Remontti tulee sittenkin

Pieni osasyy edellisestä asunnosta pois muuttamiseen oli tulevan putkiremontin odotus. Uusi rivitalokolmiomme on rakennettu 1980-luvun alussa, joten oletimme, että pintaremonttia lukuunottamatta mitään suurta ei pitäisi olla tulossa. Oletus oli väärä.

Talo on rakennettu aikoinaan nopeasti ja halvalla. Nyt ongelmat ovat alkaneet ilmetä. Hämmästyttävää on, että rivitalojen ympärille ei ole tehty lainkaan salaojitusta. Maan painuttua päätyasuntomme nurkalla, on sadevesi valunut suoraan kivijalkaa vasten. Kivijalkaa, jota ei ole eristetty. Lopputuloksena talon pääty kaivetaan auki, salaojitetaan ja eristetään. Toinen makuuhuoneistamme menee remonttiin päätyseinän kosteuden vuoksi.

Kylpyhuoneeseen on joskus vuosia sitten vaihdettu lattiamatto uuteen, mutta mukavana yllätyksenä tekijä on laittanut alkuperäisen maton tilalle tavallista muovimattoa kosteaan tilaan tarkoitetun maton sijaan. Näinpä siis myös kylpyhuone ja sauna joutuvat remontoitaviksi kosteusvaurioiden vuoksi.

Talomme on kuulemma vuokranantaja VVO:n yksi energiasyöpöimmistä koko Etelä-Suomessa. Ikkunat ja ovet vuotavat lämmön ulos, eikä eristys ole kummoinen. Tästä on kuitenkin hyvä lähteä taloa remontoimaan ja parantamaan taloyhtiön energiatehokkuutta.

Tänään oli sopivasti myös talotoimikunnan kokous, jossa valittiin uusi hallitus asukastoimintaa hoitamaan. Työkiireiden vuoksi en ole blogiakaan ehtinyt kirjoittaa, joten kieltäydyin ystävällisesti puheenjohtajan pestistä, mutta suostuin toimimaan varapuheenjohtajana. Samalla kokouksessa tuli tutustuttua hieman naapureihin. Mukavan tuntuisia ihmisiä kaikki, suuri osa nuorehkoja lapsiperheitä, vaikka mukana oli myös talojen rakentamisesta lähtien alueella asuneita.

Itse asuinseutu on miellyttävä. Luonto on lähellä, linja-autoyhteydet Tampereen keskustaan ovat loistavat ja kauppaankin on vain viiden minuutin kävelymatka. Alue on siisti ja rauhallinen. Ainoastaan parkkitilan vähäisyys on käynyt häiritsemään. Muuten, tulevista remonteistakin huolimatta, uusi asunto alkaa tuntua kodilta. Usko tulevaan on vahva.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti