perjantai 29. helmikuuta 2008

Digi digi

Kaapelitalouden analogiset televisiolähetykset loppuvat tämän päivän jälkeen. Itse viivästin digiboksin hankintaa viimeiseen asti, mutta nöyrryin lopulta ja asensin eilen jälleen uuden sähkösyöpön televisiotasolle. Uutta boksia en periaate- ja budjettisyistä lähtenyt ostamaan. Päädyin myös lopulta niin kutsuttuun perusboksiin pähkäiltyäni tovin halpojen tallentavien boksien huonoutta.

Netissä selasin itseni AfterDawnin digiboksivalitsimeen, jossa laitteiden tiedot on kerrottu yksiselitteisesti ja bonuksena saa vielä käyttäjäarvioita omaa ostopäätöstään tukemaan. Samalta sivustolta löytyy myös YLE:n kuuluisa digiboksien musta lista, josta tarkistin, ettei ostoaikeiden kohteena oleva boksi ala heti temppuilemaan tekstityksen kanssa.

Huuto.netistä huusin itselleni vahingossa antenniverkon Siemens Gigasetin, jossa monien muiden boksien tapaan antenni- ja kaapeliverkkoversiot eroavat mallinimessä vain yhden kirjaimen erolla (T/C). Päätin kuitenkin yrittää uudelleen, sillä kehutun boksin kaapeliversiota ei ollut huutokaupattavana yhtäkään.

Toinen kerta toden sanoo ja pari päivää ensimmäisen boksin saapumisen jälkeen noudin postista DiVision-merkkisen kaapelivastaanottimen. Musta DiVision ei valitettavasti pärjää Siemensin kauniille valko-hopeaiselle ulkomuodolle millään mittarilla, mutta positiiviset käyttäjäarviot kannustivat kyseisen laitteen hankintaan.

Laite toimiikin vallan mainiosti. Asennus oli varsin helppoa, sillä valintoja on oikeastaan vain kaksi. Kieli ja maa. Tämän jälkeen laite löysi automaattisesti kaikkiaan yli 120 kanavaa, joista toki yli puolet salattuja. Nyt boksi oli käyttövalmis. Tekstitys tuntuu toimivan sujuvasti, kanavien vaihtoviive on vajaan sekunnin luokkaa ja kuvanlaatu yllätti iloisesti. Ainoa miinuspuoli löytyi videoiden liittämiseen tarkoitetusta SCART-liittimestä, jonka kautta tulevaa kuvaa en saanut millään konstilla näkymään televisiossa. Koska televisiossa on vain yksi SCART-liitin, joudun nyt vaihtelemaan kaapelia digiboksin ja pelikonsolin välillä.

Kaiken kaikkiaan olen tyytyväinen uuteen digiboksiini, sillä huuto.netin kautta hankkimani boksi oli ilmeisesti täysin käyttämätön ja hinnaltaan yli 20 euroa kaupasta ostettua halvempi. Nyt on laatikossaan vielä kertaalleen käytetty harhaostokseni. Jos tahdot ostaa 45 eurolla (+pk) Siemens Gigaset -digiboksin antenniverkkoon, niin jätä yhteystietosi kommentteihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti