Uusi verkossa julkaistava miestenlehti Homme julkaistiin viime viikon perjantaina. Muiden kiireiden vuoksi pääsen vasta nyt tutustumaan uuteen sivustoon. Verkkopalvelua kohtaan minulla oli pelonsekaiset ennakko-odotukset. Sorrutaanko edesmenneen Slitzin tasoiseen räkänokka-tyyliin vai ylletäänkö oikeasti tyylikkääseen ja laadukkaaseen julkaisuun.
Ensimmäisellä vilkaisulla sivusto on tyylikäs ja kansainvälisen näköinen. Navigaatio on selkeä ja etusivulla käytetyt laadukkaat kuvat vakuuttavat. Vasemman yläkulman englanninkielinen beta-versiosta muistuttava teksti sen sijaan huokuu epävarmuutta. Googlen leimattua puolet työkaluistaan beta-versioiksi, on kyseisestä fraasista verkkosivujen yhteydessä tullut yleinen web 2.0 -vitsi. Toivottavasti Homme pääsee pian ohi tästä esiversiovaiheestaan.
Negatiivistä mielikuvaa jatkavat etusivulla mainostetut artikkelit, joiden ainoa sisältö on teksti "ARTIKKELI TULOSSA PIAN". Mikäli sisältöä ei ole, ei sitä kannata suotta etusivulla mainostaa. Mieluummin tyhjäkin etusivu kuin turhilla lupauksilla tyhjille sivuille ohjautuvat linkit. Niissä artikkeleissa, joita sivulta jo löytyy, häiritsee osittaisen sisällöllisen hapuilun lisäksi myös taitto. Tekstiä on paljon ja se puuroutuu pitkiksi kappaleiksi ilman väliotsikoita. Toimittajien nimet olisi myös hyvä saada pian näkymään oikein, sillä enpä pitäisi herra Administratorin kirjoittamia artikkeleita kovin luotettavina lähteinä missään yhteydessä.
Artikkelien aiheet ovat kuitenkin mielenkiintoiset ja sivusto on jaettu loogisiin ja mielekkäisiin kokonaisuuksiin. Tyyli-osiossa luvataan perusasioihin, kuten kravattisolmuihin liittyviä neuvoja, tyylioppaita sekä ajankohtaisia trendejä esimerkiksi kevään hiusmuotia käsittelevässä artikkelissa.
Muina osa-alueina on mm. iskuvinkkejä tarjoava Naiset-osasto ja Ruokaan, juomaan sekä matkailuun liittyvä Vapaalla-osio. Lisäksi Homme tarjoaa tekniikka-aiheisia artikkeleita, kuntoiluvinkkejä ja mielenkiintoisen bisnes-osion, josta löytyykin jo valokuvaaja Saku Perinnön haastattelu.
Sivuille voi luoda oman käyttäjäprofiilin, jonka avulla voi osallistua myös foorumikeskusteluihin. Hämmentävää on profiiliin valittavien ikonien valikoima, jotka on napattu suoraan Windowsin mukana tulevista kirjautumiskuvakkeista.
Kokonaisuutena Homme jättää kuitenkin lupaavan kuvan itsestään. Artikkelien Slitz-tyyppisen, raflaavan nuorisokielen sudenkuoppa kun vältetään ja artikkelien aiheet pidetään oikeasti herrasmiestasolla, voi kyseessä olla Suomen lähihistorian vakavasti otettavin miehille suunnattu julkaisu.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti