sunnuntai 14. syyskuuta 2008

Ensikertalaisena eBayssa

Olen onnistunut pitkään välttelemään maailman suurimman verkkohuutokaupan, eBayn, käyttöä. Pääsyyksi muodostui PayPal-tilin aktivointi, joka jäi aikoja sitten tekemättä. Pomoni hehkutuksen ja hienojen eBay-ostosten ansiosta päätin kuitenkin vihdoin tutustua huutokaupan saloihin tosissani. Projekti alkoi PayPal-aktivoinnilla. PayPal on välikäsi, jonka kautta lähes kaikki eBay-maksut voidaan hoitaa. Käytännössä eBay toimii suojamuurina myyjän ja ostajan välillä. eBaysta huudetut tuotteet veloitetaan PayPalin välityksellä suoraan ostajan tililtä, joka on äärimmäisen sujuvaa, eikä vaadi käyttäjältä alkutoimenpiteiden jälkeen juurikaan huomiota. PayPal tekee jokaisesta ostoksesta myös varsin hyvän kuitin, joka on hyödyllinen etenkin tullattavia tavaroita ostettaessa.

Itse eBay on puhdas aarreaitta ja heräteostajan painajainen. Eri tuotelistausten selaamiseen saa helposti hukattua useammankin tunnin illasta ja etenkin nyt dollarin heikko kurssi saa leuan loksahtamaan useaan otteeseen erilaisten Suomessa ainutlaatuisten tav
aroiden halpuudesta. Etenkin ilman arvonlisäveroa Suomeen tulevat tavarat ovat huom
attavan halpoja, eikä isommissa ja kalliimmissa hankinnoissakaan edes 22 prosentin verolisä mahdollisine tullauskuluineen vielä nosta hintoja mahdottomiksi.

Parasta eBayssa ovat suoraostotuotteet eli Buy it now -merkityt tavarat. Näiden kanssa ei tarvitse aikaa kuluttaa huutamiseen ja lopullisen hinnan jännittämiseen vaan tavart voidaan ostaa suoraan selkeästi kerrotulla hinnalla. eBay ilmoittaa myös sen, toimittaako myyjä tavaran Suomeen ja mitä toimituskulut tulevat maksamaan. Näin säästytään ikäviltä yllätyksiltä.
 Valitettavasti toimituskuluissa hintahaitari on melkoinen, joten myyjien kesken kannattaa suorittaa pientä hintavertailua tässä suhteessa.

Ensimmäinen ostokseni palvelusta oli GT Legends -autopeli, jonka ostin isälleni lahjaksi. Yhdysvalloista toimitettu peli tuli postikuluineen maksamaan noin puolet Suomen hintatasosta. Lisäksi paketissa oli bonuksena toinen laadukas autopeli. Sittemmin olen uskalta
utunut tilaamaan Aasiasta koiran agility-putken ja akkuparistoja. Kaikki toimitukset ovat tulleet ongelmitta perille pääasiassa kahden viikon kuluessa maksamisesta. eBayssa on hyvä palautejärjestelmä, joka kertoo paljon myyjän luotettavuudesta.

Olen täysin humaltunut eBayn herrasmiestarvikkeiden tarjonnasta. Syystä tai toisesta, mieleni tekisi näyttävää kävelykeppiä ja perinteistä taskukelloa, joiden hinnat eivät nettihuutokaupassa päätä huimaa. Läheskään kaikki tavarat eivät eBayssa ole sen halvempia kuin Suomessa kaupasta ostettuna,
 mutta huimaa eroa löytyy esimerkiksi joissakin merkkikengissä, joita voi käydä Suomessa sovittamassa ja tilata tämän jälkeen eBaysta kun tietää sopivan koon valmiiksi. Conversen tossut voi saada parhaimmillaan puolella siitä hinnasta, mitä kotimainen kenkäkauppa moisista pyytää. eBay aiheuttaa valitettavan paljon heräteostosten tekemistä, joten shoppailuholistien kannattaa pysyä kaukana tästä palvelusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti