Kuunaan espressokeitintä käyttämättömälle operaatioon tarvittiin hieman ohjeita, mutta lopulta ymmärsin keitinveden kuuluvan keittimen alaosan säiliöön ja kahvipurut säiliön päällä olevaan metalliseen siivilään. Tämän jälkeen keittimen yläosa ruuvataan tiukasti kiinni alaosaan ja paketti laitetaan hellalle kiehumaan. Itse varmistin kahvin riittävyyden keittämällä samantien täyden pannullisen. Hellan levyn säädin lämmitystasolle neljä, joka saikin keitinveden hetken odottelun jälkeen porisemaan ja kannun yläosan täyttymään tuoreesta espressosta.
Maidon vaahdotus kävi sähkövaahdottajalla todella nopeasti. Pienenä vinkkinä kerrottakoon, että maitoa kannattaa kaataa kiehautusastiaan korkeintaan puolilleen tämän tilavuudesta ja vatkain kannattaa upottaa maitoon ennen kuin kytkee vispilään virran päälle. Näin varmistetaan, että syntyvälle vaahdolle on riittävästi tilaa astiassa sekä se ettei maito roisku pitkin seiniä vatkainpään osuessa pintaan.
Kahvin kiehuttua ja kiehahtaneen maidon vaahdottamisen jälkeen korkeaan lasiin kaadetaan ensin maitokannun pohjalta juokseva maito. Itse lisäsin lasiin tässä vaiheessa myös vaahdon ja kaadoin espressoa noin 1/4 lasin tilavuudesta vaahdon läpi maidon sekaan. Kahvi jää helposti kellumaan maidon ja vaahdon väliin, joten pitkä lusikka tai pilli auttaa caffè latten sekoituksessa. Sekaan voi lisätä halutessaan myös ripauksen sokeria makeutukseksi. Tämän jälkeen juoma onkin valmis nautittavaksi. Ensikertalaiseltakin onnistuu helposti ihan hyvän caffè latten valmistaminen kunhan maidon ja kahvin sekoittusuhde löytyy sopivaksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti