lauantai 20. tammikuuta 2007

Flickr

Vihdoin ja viimein löysin aikaa tutustua Flickr.comiin, palveluun josta olen kuullut monesti aiemminkin, mutta jonka mielsin vain tylsäksi valokuvien romulootaksi. Romuloodaltahan paikka kieltämättä vaikuttaa, mutta on se myös hauska tapa tutkailla maailman menoa jonkun muun silmin.

Luotuani tunnuksen itselleni, tutustuin palveluun sillä perinteisellä menetelmällä, eli kokeilemalla kaikkea. Lisäsin heti alkuun lähemmäs 100 kuvaa, joista osa on tyylikkäämpiä tapahtumakuvia ja osa vain puhtaasti informatiivisia "näppäilykuvia". Ratkaisin myös Flickrin avulla pitkäaikaisen ongelmani siitä, miten esittäisin pienoismalliautojen kokoelmani netissä.

Muiden lähettämiä kuvia voi hakea ainakin hakusanoin, mutta hauskinta oli selata palvelussa olevaa maailmankarttaa ja etsiä mielenkiintoisia kuvia sijainnin perusteella. Valitettavasti Siperiasta oli harvinaisen vähän kuvia, mitä nyt muutama lentokoneesta käsin otettu. Hauskuus on parhaimmillaan joka tapauksessa Google mapsin veroista maailmanmatkailua kotoa käsin.