perjantai 19. tammikuuta 2007

Toisia silmiä ostamassa

Tapahtuipa kartanossa aamuna eräänä niin, että päätin hieman suoristaa silmälasieni sankaa perinteisellä menetelmällä, siis raa'alla voimalla. Räksähdyksen jälkeen huomasin toisesta linssistäni puuttuvan pienen palan. Tästäpä siis tulikin kallis päivä, sillä uudet lasit on hankittava näiden 1½ vuotta palvelleiden kehyksettömieni tilalle. Nämä kyseiset lasit ostin aikoinaan netistä, Favopticilta ja hintaa oli jotakin 50 euron tienoilla sankoineen, linsseineen. Lasit ovat toimineet loistavasti, kevyet pitää ja kestävät. Kestävät siis mikäli ei päätä oikaista syntyneitä vääntymiä voimalla.

Ilmoittaessani tilaavani uudet samanlaiset Favopticilta vanhojen tilalle, ystävättäreni hihkaisi "Uusiudu!" ja niinpä päivästä tuli entistä kalliimpi. Selasin tietysti ensin läpi, mitä tämä nettifirma tarjoaa katalogissaan. Mallit olivat lähes täsmälleen samat kuin silloin, kun nykyiset lasini tilasin. Oli siis syytä lähteä kiertämään silmälaseja myyviä liikkeitä.

Aasinsillasta pääsemmekin päivän aiheeseen. Netistä on todella vaikea löytää kuvaa vasta liikkeessä sovittamistaan kehyksistä! Kokonainen miestyötunti meni, ennen kuin löysin kuvat kahdesta hyväksi sovitetusta mallista. Kolmas malli ei ilmeisesti kuulun netin tietämyksen piiriin. Ja yleensä netti tietää kaiken.

Vinkkinä siis kaikille silmälaseja ostaville, ottakaa se digikamera / kamerapuhelin hyötykäyttöön siellä liikkeessä, että voitte vielä kotona harkita ja puntaroida vaihtoehtoja ennen ratkaisua. Tämä ihan siitäkin syystä, että liikkeestä ostettuna itse kehykset maksavat jo aina 150 eurosta ylöspäin ja tällaisenkin summan käyttöä kannattaa harkita, sillä sitä rahaa tulee kantamaan kasvoillaan taas vähintäänkin seuraavan vuoden ajan.

Mallit joihin itse päädyin löytyivät seuraavien valmistajien valikoimista: Arrow (puun ja metallin tyylikäs yhdistelmä), Oxyde (asialliset, kulmikkaat), sekä Versace (hieman pyöreämmät, vahvoilla sangoilla).