keskiviikko 25. heinäkuuta 2007

Eilispäivän estetiikkaa myytävänä

San Franciscolainen Lynn Goldfinger-Abram perusti 12 vuotta sitten Paris Hotel Boutique liikkeensä, jossa hän myy vanhaa, pääasiassa juhlavaa tavaraa menneiltä vuosikymmeniltä. Yrityksen tuotteet ovat osittain harvinaisuuksia tai vähintäänkin erikoisuuksia, joita liikkeeseen on kerätty kirpputoreilta, huutokaupoista ja muista lähteistä. Valikoima onkin laaja ja kattaa esineitä pääasiassa 1800-luvun puolivälistä 1900-luvun puoliväliin asti.

Liikkeellä on myös oma blogi, Paris Hotel Boutique Journal, joka on hyvinkin henkilökohtainen ja toisaalta kertoo paljon myös liikkeen uusista myyntiartikkeleista. Itse löysin paljon mielenkiintoista tavaraa yrityksen sivuilta, mm. kuvassa näkyvän Guccin istumajärjestystaulun, jonka pohjana on nahalla päällystetty magneettilevy. Tämän levyn päällä on metalliset kehikot nimikorteille, sekä ruokapöytää esittävä osio. Mikäli järjestäisin syystä tai toisesta isommat juhlat suvulleni ja tuttavilleni, tahtoisin istumajärjestyksen esitettävän ehdottomasti tämänkaltaisella ultratyylikkäällä taululla.

Jälleen toisaalta pieni tee-se-itse henki auttaa tähänkin, sillä kyseinen harvinainen taulu on jo myyty jollekin onnelliselle ostajalle reilulla 400 eurolla. Mutta kaupastahan saa kaikki tarvittavat osat, jotka voisivat olla vaneria, magneettimaalia, sekä kangasta tai keinonahkaa. Nimikylttien kehyksiin ratkaisu löytyy todennäköisesti vaikkapa Tiimarista ja keskikoristeen voi löytää lähes mistä tahansa kun pitää mielen avoinna ja tutkii vaikka kirpputorien tarjontaa luovalla katseella.

Lähteet
Paris Hotel Boutique via Stylehive

2 kommenttia:

  1. Taas oli mielenkiintoiset linkit. Vaikka itse pidän selkeästä klassisen modernista tyylistä, on aina hauska selailla ja katsella tyylistä riippumatta kaikkea kaunista ja hauskaa. Ideoitahan näistä saa. Itse ideoin mielessäni kaikenlaista, mutta tuo toteuttaminen onkin hankalampaa, taidot hiukan ontuvat. Mutta onneksi minulla on taho, joka toteuttaa toiveeni ellei minulta onnistu.

    Matti, sisustusblogeja on tosi vähän. Tähän asti olen Kartanon sivuille löytänyt niin helposti, mutta nyt laitan Kartanon suosikkeihini, saan heti tuoreeltaan blogisi luennan alle.

    Vielä kun saisi tuon lyhyen suosikkilistan kehiteltyä sivuille, jossain vaiheessa sekin.

    VastaaPoista
  2. Kiitoksia paljon, toivottavasti jatkossakin blogini tarjonnasta löytyy mielenkiintoisia aiheita vaikka varsinaiseksi sisustusblogiksi en Kartanoa laskekaan. Lukijakunta kuitenkin muovaa osaltaa blogia ja tästäkin syystä sisustaminen on yhtenä pääteemana kyllä jatkossakin!

    VastaaPoista