sunnuntai 13. tammikuuta 2008

KIOSKin Suomi-kausi meni sujuvasti

New Yorkin Manhattanilla toimiva Kiosk on pieni myymälä, jonka tuotekatalogi koostuu pääasiassa suunnittelemattomista, vaatimattomista ja yksinkertaisista jokapäiväisistä tavaroista. Undesigniin luottava yritys on järjestänyt eri maita käsitteleviä teemakausia. Toistaiseksi takana on Japani, Ruotsi, Meksiko, Saksa ja nyt myös Suomi.

Suomesta Kioskin valikoimaan on päässyt mitä erilaisempia esineitä. Sunnuntai-jauhot, Fortuna-peli, Sisu-pastillit, saunakiulu, hymypoikapatsas, Koskenkorva-pullo ja Afrikan tähti -peli ovat vain osa tarjonnasta. Suurin osa tuotteista on jo myyty, mutta vielä on jäljellä mm. puusaha, kengän pohjalliset ja Pihlaja-namusia.

Olisi tavattoman mukavaa kuulla new yorkilaisten ostajien kommentteja meille jokapäiväisistä tuotteista; mikä innosti ostamaan paketillisen suomalaista mäntysuopaa tai millaisessa ympäristössä palavat Lintulan nunnaluostarista lähtöisin olevat mehiläisvahakynttilät? Onneksi jokaiselle tavaralle on kirjoitettu runsas selitys, joka vastaa osaltaan näihin kysymyksiin.