sunnuntai 20. tammikuuta 2008

Liikkuvan ihmisen makuupussi

Olen aiemminkin blogissani paneutunut retkeilyn tyyliseikkoihin Orla Kielyn mallistoa ihastellen, mutta tällä kertaa tyylisuunta on tyystin eri. Active Sports on kehittänyt makuupussin ja haalaripuvun yhdistelmän, joka mahdollistaa uneen vaipumisen heti kun sopiva makuupaikka luonnosta löytyy.

Näyttävän keltainen Selk Bag One ei kuitenkaan sovi eräretkeilyyn talven keskellä, sillä alin lämpötila, jossa makuupussi suojaa nukkujaa paleltumilta on vain hieman yli -8 Celsius-astetta. Kesällä liikkuvan ihmisen makuupussi kuitenkin toiminee hyvin sitä viimeistä nukkuma-asennon hienosäätöä varten.

Suomen olosuhteissa makuuhaalareille tulee heti mieleen kaksi käyttöympäristöä, teekkarien vappuyö ja kesän festarit. Molempiin tapahtumiin on varmasti mukavampaa lähteä jo valmiiksi makuupussiin pukeutuneena, jolloin taivasalla vietetty yö saattaa olla edes hieman tavallista miellyttävämpi kokemus.

Noin 125 euron hintaisen makuuhaalarin tarkemmat tiedot, värivaihtoehdot ja uudet mallit löytyvät Lippi Selk Bagin kotisivuilta.