tiistai 30. tammikuuta 2007

Another World

Another World - Delphine Software - 1991 - Amiga 500. Ranskalainen toiminta-seikkailu, jossa Ferrarilla ajeleva tiedemies Lester paukahtaa salamaniskun ja keskenolevan antimateriakokeen johdosta toiseen ulottuvuuteen, kauas, kauas kotoa. Peli oli aikoinaan ensimmäisiä joita kyseisenä jouluna 1991 saamallani Amigalla pelasin. Peli oli myös yksi tyylikkäimmistä ja kiinnostavimmista, joskin myös vaikeimmista.

Nyt pelin luoja, Eric Chahi on saanut pelin julkaisuoikeudet itselleen Delphine Softwarelta, joka ajautui konkurssiin vuonna 2004. Chahi on nyt julkaissut klassisesta pelistä uuden Windows-version, joka nojautuu alkuperäisen pelin käyttämiin rotoscope -animaatioihin ja polygonigrafiikkaan, mutta jonka grafiikan tarkkuutta on nostettu nykylaitteille ominaisemmaksi. Samalla Chahi on piirtänyt pelin kaikki taustagrafiikat uusiksi ja tuloksena on todella näyttävä, omannäköisensä lopputulos joka toimii lähes taideteoksena ruudulla. Pelin äänimaailma on tuttu Amiga-versiosta alkuperäisiä Jean-François Freitasin musiikeita myöden.

Pelistä voi ladata demoversion Chahin ylläpitämiltä Another Worldin nettisivuilta. Sivuilta voi myös ostaa kokoversion aukaisevan koodiavaimen 7 euron hintaan. Itse ostin koodiavaimen välittömästi jo pelkästään kunnianosoituksena loistavalle pelintekijälle. Kaupan päälle sain vielä monet uudet pelit kyykyttävällä juonella varustetun toimintapläjäyksen.

Voi kun muistakin vanhoista peleistä tehtäisiin näitä uusioversioita. Omalla toivelistallani olisivat lähes koko Delphine Softwaren, sekä Cinemawaren tuotannot. Näiden pioneerien jalanjäljissä harvat nykyaikaiset suuret pelitalot ovat kompastelleet päätyen lopulta puolivillaisiin räiskintäpeleihin ja loputtomaan toisen maailmansodan kuvaamiseen. Me pelaajat kaipaamme myös tarinavetoisia vahvatunnelmaisia seikkailuja emmekä urheilukilpailujen henkistä "Tapoin sut 100 kertaa, sää tapoit mut vaan 83 kertaa!" rymistelyjä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti