keskiviikko 7. helmikuuta 2007

Sata vuotta sitten nyt

Olen ollut jo jonkin aikaa huomaavinani muotoilussa ja muodissa muutosta joka enteilee jonkinlaista 1900-luvun alkupuolen hengennostatusta. Tapeteissa ja koristemaalauksissa sekä muotoilussa näkyy 1900-luvun taitteessa vallalla ollut art nouveau (alias jugend) tyylisuunta kaikkine luonnosta otettuine kukka-, oksa- ja puukuvioineen. Yleisessä tyyli-ilmapiirissä mielestäni 20-luvun rentous ja iloisuus ennen Wall streetin romahdusta tuntuu jotenkin viehättävän ihmisiä.

Mikäli olen oikeassa ja 1900-1930 tulee enemmänkin vielä trendi-ilmiöksi, ei tämä olisi mikään yllätys sinänsä. 90-luvun lopulla tuli ensin 70-luvun kopiointi trendiksi, 2002-2003 tienoilla nousi esiin 80-luku ja sittemmin pikaisesti käväistiin 90-luvulla. Nyt siis ollaan saavutettu tilanne, jossa lähivuosikymmenet on koluttu pikakelauksella uudestaan läpi ja on joko suunnattava tulevaisuuteen tai sitten mentävä ajassa pidemmän matkaa taaksepäin. Haarukka on vielä minun arvioissani suuri, sillä kuten mainitsin, osa trendeistä tuntuu kumpuavan art nouveausta ja osa 20-luvun sodanjälkeisistä iloisista vuosista.

Ohessa päivän löytö aiheeseen liittyen, Louise Greenin Minnie ja Emily -hatut, joissa lieri, joskin pieni, tulee alas ja huokuu 80 vuoden takaista tyyliä. Katsokaamme mitä muotimaailma meille jatkossa tarjoilee. Nämä hatut ovat viime syksyn katalogista, mutta mikäli selaatte Louise Greenin sivuilta tämän kevään katalogin esiin, näette mihin suuntaan on menty - kyllä, eli lierit ovat kasvaneet.

Lähteet:
Louise Green Millinery via Stylehive

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti