maanantai 23. huhtikuuta 2007

Lehtitilauksia

Innostuin tänään tilaamaan jälleen uuden aikakauslehden itselleni. Tällä kertaa vuorossa on Image kustannuksen uusi versio aiemmin pelkästään Muotona tunnetusta muotoilua käsittelevästä lehdestä, joka nykyään tunnetaan nimellä Uusi muoto. Odotukset ovat melko korkealla, sillä saman kustantajan Image ja Bisnes ovat olleet erittäin miellyttäviä lukukokemuksia. Olen kuitenkin luonteeltani lehtiseikkailija, eikä minulle ole tullut montaakaan lehteä usean vuoden kestotilauksena. Pitkäikäisimmät tilauslehteni ovat olleet Mikrobitti (~1996 - 2006), sekä Aku Ankka, joka on tullut minulle syntymästä asti.

Muita lyhytkestoisemmin tilattuja lehtiä ovat olleet vaikkapa GTI-Magazine, joka kävi tylsäksi muutaman numeron jälkeen tyylin jämähdettyä poliittisesti korrektille ja lattealle linjalle. Pelit-lehti minulle tuli yläasteella, mutta vaihdoin Mikrobittiin kun tietotekniikka alkoi kiinnostaa laajemmin. Sittemminhän Mikrobitti yhdistyi Hifi-lehden kanssa ja tuloksena on elitistinen ja erittäin pintapuolinen sekasikiö kotiteattereista ja olohuonemikroista. Aiemmin tilasin myös siis Imagea, jonka vaihdoin tarjousjakson päätyttyä Tiede-lehteen. Tiede on sinällään mielenkiintoinen lehti, vaikka onkin selvästi Tieteen kuvalehden varjossa elävä kevytluontoinen pikkuveli. Alkuvuodesta tilasin itselleni jenkeistä Esquiren, joka on paitsi halpa, myös mielenkiintoinen luettava kaikkine artikkeleineen.

Millaisia lehtiä te tilaatte? Ansaitseeko jokin lehti erityisesti kehuja vai sietääkö jonkin lehden toimitus saada postiinsa nipun kärventyneitä risuja?

2 kommenttia:

  1. Vautsi mikä mielenkiintoinen analyysi suomalaisista lehdistä!

    No tämä saattaa olla hieman naisellinen näkökulma lehtimaailmaan, mutta tässäpä se tulee: yleisesti ottaen kehuja saa ylipäänsä kaikki suomalaiset lehdet, sillä ne eivät ole läheskään yhtä täynnä mainoksia kuin ulkomaiset sisarensa. Joku viisashan on kerran laskenut että voguen sivuista 94% oli mainossivuja....!!!

    Mutta kehuja voisi antaa Kotivikille, joka tätimäisestä nimestään huolimatta on monipuolinen ja nuorkeas, ja tarttuu ajankohtaisiin ideoihin ja juttuihin nopeammin kuin muut saman kastin lehdet.

    Risuja voisi antaa Cosmopolitanille, jossa kuukaudesta toiseen on samat seksivinkit ja paritteluartikkelit. Joskus aikoinaan lopetin lehden, koska siinä alkoi olla samoja kuviakin kuin aikaisemmissa numeroissa!

    VastaaPoista
  2. En ole varmaan yhtään aikakauslehteä tilannut vuosikausia. Jokin suomalainen naistenlehti (nyt Me Naiset) kolahtelee jonkun tarjouskampanjan ansiosta usein. Keveää sälää, jonka hotkaisee helposti.

    Image tulee myös: välillä alkoi häiritä liikaa trendikkyys ja city-meininki, mutta nyt taas maistuu.

    Naisasialiitto Uninonin julkaisema Tulva on naistenlehtien ykkönen! Siinä on asennetta (vaikkei itse mielipiteiltään ole kovin jyrkkä feministi, tekee hyvää lukea muutakin kuin perusnaistenlehtihuttua), ajatuksia herättävistä näkökulmista kirjoitettuja juttuja ja vähän mainoksia, mutta valitettavasti ilmestyy vain neljä kertaa vuodessa.

    Tilaan myös Kuluttaja-lehteä, jossa siinäkään ei ole mainoksia. Mielestäni tässä lehdessä ovat liikaa esillä erilaiset "laboratoriomaiset" tuotevertailut: esim. Tietokone-lehti toteuttaa vertailut selvästi paremmin.

    Hesarin Kuukausiliite on myös pakko mainita. Ovathan sen asiantuntevat jutut merkittävässä osassa myös yhteiskunnallisessa keskustelussa, ja kuvia käytetään hienosti.

    Talouselämää voisin tilata kotiinkin, jos se ei olisi niin kallis.

    VastaaPoista