sunnuntai 13. toukokuuta 2007

Euroviisut ohi

Euroviisut menivät edellisvuoden todellisuusvääristymää lukuunottamatta perinteiseen tyyliin Suomen sijoituksen ollessa lopulta 17., mutta jopa Ruotsi ja tylsä The Ark jäivät jälkeen, sijalle 18. Irlannille tämä vuosi oli Euroviisuhistoriansa huonoin, sillä he keräsivät vain 5 pistettä koko kilpailussa ja jäivät viimeiseksi. Mielenkiintoista on huomata myös, että BIG4-blokin maat, eli rahottajamaina aina suoraan finaaliin pääsevät Espanja, Iso-Britannia, Ranska ja Saksa olivat kaikki aivan häntäpäässä, Suomen perässä, pistesaldoillaan.

Kilpailun voitti Serbian Marija Serifovic kappaleellaan "Molitva". Viisuvalvojaisissa Tampereen YO-talolla ei oltu montaa mieltä laulajan ulkonäöstä, mutta eivätpä nämä missikilpailut olekaan. Toiseksi asti ylsi erittäin traaginen (ei, ei tragikoominen) Ukrainan huumoriviisu "Dancing Lasha Tumbai", jonka esitti foliopukuiset pienet tähtihatut, joiden kärjessä ilmeisesti kotimaassaan tunnettu drag-artisti Verka Serduchka, oikealta nimeltään Andrei Danilko. Esitys oli huono.

Itse kilpailun järjestäminen sujui kaikista aiemmista budjettiongelmista huolimatta hienosti ja olikin yksi Euroviisujen historian hienoimmista niin elävine lavasteineen, kuin loistavine väliaikaesityksineenkin. Juontajapari Jaana Pelkonen ja Mikko Leppilampi toimivat hyvin yksiin, joskaan koomikko Krisse Salmisen käyttöä takahuoneessa en aivan ymmärtänyt. Kyllä ensi vuonna on Serbialla kova työ yltää vastaavaan tasoon viisuja järjestäessään.

Lisäys:
"Me olemme maailman paras bändi riippumatta jostain paskakilpailusta", Ola Salo puuskahti tiedotustilaisuudessa Aftonbladet-lehden mukaan [via Helsingin Sanomat]. Ei sinänsä, totta ruotsalaiset silti puhuvat kun itkevät naapuriäänestystä (itsekin tosin antoivat Suomelle 12 pistettä). Itä-Euroopan uudet Mikä-mikä-maat ovat siinämäärin kavereita keskenään, että voiton saaminen Länsi-Euroopan puolelle vaatii jo todella hyvän esityksen. Euroviisujen pistejärjestelmä kaipaa kipeästi uudistusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti