torstai 31. toukokuuta 2007

Laktoosihinnoittelusta

Olen silloin tällöin ihmetellyt, miksi ihmeessä ostan laktoositonta maitojuomaa, kun litran hinnalla saa puolitoista litraa tavallista. Yleensä jo yhden tölkillisen jälkeen vatsa muistuttaa syyn tälle käyttäytymiselle. Toisaalta, HYLA-maitohan on halvempaa kuin täysin laktoositon maitojuoma. Mutta enpä pysty laatukaakaon ystävänä kyllä sulattamaan HYLA-maidon imelänmakeaa makua. Sylki nousee suuhun vääristä syistä jo pelkästä ajatuksestakin.

Läheinen S-Market on jossain vaiheessa salakavalasti tuonut hyllyynsä kuitenkin isojen Valio-maitoerien rinnalle Ingmanin laktoosittomat maitojuomat. Vitsi piilee siinä, että Ingmanin litra maitojuomaa on 15 senttiä halvempaa kuin Valion vastaava. Nyt maitolitra ilman vatsakramppeja maksaa vain 1,39 euroa tavallisen 1,55 euron sijaan. Suunta on parempaan päin, ehkä joskus vielä loppuu meidän vatsavikaisten rahastus kokonaan.

Toisaalta olen kyllä tiputtanut päivittäisen maidonkulutukseni noin kolmasosaan entisestä. Aiemmin, kun vatsa ei vielä laittanut hanttiin, join jopa litran maitoa päivässä, mutta nykyään olen korvannut tämän pitämällä aina pari juomapullollista kraanavettä jääkaapissa. Jääkaappikylmä vesi vie janon eikä vie ketään taloudelliseen turmioon. Suosittelen kaikille lukijoillekin kylmää vettä juotavaksi etenkin näin kesän tullessa, jotteivat aivot pääse vallan kuivumaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti