keskiviikko 13. kesäkuuta 2007

Miesparkki

Lempäälä kruunattiin taannoin Suomen luovimmaksi kunnaksi. Tämä hieno titteli napsahti entiselle kotikunnalleni siitä todella luovasta keksinnöstä, että pitäjän halki kulkee Tampere-Helsinki-välinen kolmostie ja sen varteen voisi pystyttää kauppakeskuksen. Melko luovaa siis ja vaati epäilemättä melkoisesti brainstormausta moisen keksiminen. Näin siis syntyi Ideapark, joka on kyllä vallan mainio kauppakeskittymä, sillä enää ei tarvitse autoilla ympäri Tampereen reunoja etsimässä erilaisia kauppoja, nyt pääsee vähemmällä bensalla ja saastemäärällä keskustasta 15 minuutissa Ideaparkiin, jossa on kaikki. Kävin tänään Helsingin keskustassa ja totesin, että on senkin pitäjän hienous haihtunut kun samat liikkeet on nykyään isompana myös kotikaupungin reunalla.

Nyt Ideaparkin alullepanija, Toivo Sukari on rakentamassa uutta retail park Areenaa aivan Ideaparkin viereen. Tulossa on kahdeksan hehtaarin kokoinen "miesten maailma". Tämä tarkoittaa käytännössä Suomen suurinta vaihtoautohallia (1,5 hehtaaria), sekä muita auto-, rauta-, sisustus- ja vapaa-ajan kauppoja. Tarkoitus on ilmeisesti heittää hameväki Ideaparkiin ja painua itse hivelemään konepeltejä naapuritontille. Mikäpä siinä, sitä parempi mitä enemmän Ideaparkin ympäristöön liiketilaa syntyy, sillä tämä vähentää vieläkin vähemmän Tampereen kehäteillä seikkailua nyt myös uutta tai käytettyä autoa etsivien osalta.

Retail park Areenan rakennustyöt alkavat suunnitelman mukaan 2008 ja rakennus olisi valmis jo vuonna 2009. Edelleen työn alla on Ideaparkin yhteyteen tuleva hiihtoputki, maauimala sekä tornihotelli. On pakko nostaa hattua Sukarille, sillä miehellä on selvästi vahva visio tekemisistään eikä röyhkeyttä suuren mittakaavan projektien läpiviemiseksi tunnu puuttuvan. On myös mahtavaa nähdä oman lähiseudun kaupallinen kehittyminen ja vetovoiman kasvu. Myös Ikea avataan vuonna 2009 vain 10 minuutin ajomatkan päähän Ideaparkista, joten kasvu ei rajoitu pelkästään yhteen metsäpalstaan.

Lähteet
Aamulehti, keskiviikko 13. kesäkuuta 2007

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti