perjantai 13. heinäkuuta 2007

Tyylillä luontoon

Retkeilyteltat ovat nykymuodossaan usein maastonvihreitä tai muuten hillittyjä ulkoasultaan. Muistan itse kuinka viimeksi telttaillessani vanha 70-luvulta peräisin oleva retkeilyteltta herätti huomiota muissa ihmisissä. Kirkkaan oranssit päädyt yhdistettynä keskisiniseen kaarevaan kattoon huusivat huomiota uudempien telttojen vierellä. Toki teltan persoonallinen tyyli ei korvannut huonosti vettäpitävää kangasmateriaalia tai vaikeaa pystytysmekanismia.

Jos heikko vintagelaatu ei kiinnosta ja kesän retkeilyt on vielä edessäpäin, kannattaa metsästää jostakin käsiinsä Orla Kielyn vahvoilla kuvioilla koristeltua retkeilysarjaa. Valitettavasti sarjaa tehdään vain rajoitettu erä, mutta toivottavasti muut valmistajat heräävät pian huomaamaan, että telttaretkeilynkin voi hoitaa estetiikkaa unohtamatta. Kielyn retkeilysarjaan kuuluu kolmen hengen kupoliteltta, makuupussi, sekä tyylikkäät kumisaappaat. Lisäksi sarjaan kuuluu kolme varsin ekologista, veivillä ladattavaa sähkölaitetta - lyhty, taskulamppu ja radio.

Suomessa telttoja myy tutuimpien tavaratalojen lisäksi ainakin Varuste.net, Vapaa-ajan tarviketalo ja Partioaitta. Mainittujen yritysten telttatarjonta edustaa modernia hillittyä linjaa, joskin joitakin kirkkaanvärisiäkin vaihtoehtoja löytyy. Kirkkaanvärinen teltta lieneekin erityisen hyvä yksin suoritettavilla vaellusmatkoilla, sillä teltalle on pimeässäkin helppo löytää takaisin ja mahdollisen onnettomuuden sattuessa pelastushenkilökunnan on helpompi paikallistaa kirkas teltta maastosta.

Lähteet
Orla Kiely via The Style Files via Siagrafica

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti