tiistai 29. tammikuuta 2008

Ullakkotunnelmaa

Vanhana ylimpien kerrosten asukkina suorastaan häkellyin The Cool Hunterin ullakkokoosteesta. Kuinka paljon voikaan ylimmän kerroksen ahtaissa tiloissa olla tunnelmaa! Minulle viihtyvyyden edellytyksenä ei ole koskaan ollut suuri ja avara koti. Pidän tiiviistä, minimoidusta asumistavasta, jossa jokaisella tavaralla on tarkoituksensa, unohtamatta tietenkään silmän iloksi tarkoitettuja esineitä.

Cool Hunterin ullakoista minua miellyttää eniten puuntäyteinen vinokaton suojiin rakennettu makuuhuone. Vaikka huone onkin vain osa isompaa asuntoa jo pelkkä ullakkotila riittäisi mainiosti yhden ihmisen asuintarpeisiin. Olen viimeisen kolmen vuoden aikana tykästynyt vanhoihin tavaroihin, tummaan puuhun, rautaan ja talonpoikaistyyliin. Kuitenkaan Cool Hunterin kärkikuvana toimiva valko-oranssi futuristinen ullakkoasunto ei jättänyt minua kylmäksi. Värit toimivat yhteen ja moderni ulkoasu on viety huolella loppuun ilman sortumista tieteiselokuvamaisiin huippumuotoiltuihin sisustuselementteihin.

Miksi sitten ylin kerros? Mikään asuinkokemus ei ole vielä voittanut kesän hiostavan kuumia ukkospäiviä riihimäkeläisen kerrostalon kattohuoneiston parvekkeella. Näkymät kantoivat yli koko pienen kaupungin ja lämmin vesi tihkui raikkaana alas taivaalta. Etäämmällä näkyi kuinka pilvet roikkuivat vetelästi maan yläpuolella kaatosateen merkkinä. Omalla parvekkeella pystyi samalla nauttimaan maailman parhaasta kahvihetkestä oman asunnon suojissa. Viereisessä kuvassa oleva valoilmiö on myös peruja silloisen parvekkeeni näkymistä.

5 kommenttia:

 1. noi pienet ditheröidyt giffit jättää mut kylmäks :(

  VastaaPoista
 2. Tjoo, kyseessä on lähinnä optimointi- ja tyyliseikka. Kuvat ei ole koskaan olleet kovin suuressa roolissa tässä blogissa, lähinnä vain viitteinä.

  Testasin nyt isomman lähdetiedoston käyttöä tuossa pilvien kohdalla ja Bloggerin resize-toiminto ei ole oikein kovin kaistaystävällinen. Kun normaalisti postauksissa olevat 8bit-väriset kuvat vie noin 10 kilotavua, vie Bloggerin muuntama pikkukuva reilut 50 kilotavua.

  Mutta kertokaahan muutkin lukijat mielipiteenne, riittävätkö minikuvat kertomaan aiheesta vai tahdotteko, että näistä pikkukuvista voi klikata esiin isomman version?

  VastaaPoista
 3. Kyllä minulle ovat tässä blogissa tähän asti pikkukuvat riittäneet. Ensimmäisen kommentoijan kommentista en ymmärtänyt puoliakaan, mutta itse käytän sellaista taktiikkaa, että pienennän kuvan omalla koneellani jo valmiiksi esim. 600 pikseliä leveäksi, ja lataan sen sitten keskikokoisena tai suurena bloggeriin. Tulee nopeasti ja näppärästi.

  VastaaPoista
 4. Emmäkään pakolla isompia kuvia kaipaa, mut tota ditherii ihmettelen. Eikös jpg olis kivempi kun valokuvista kummiskin kyse?
  ...ja toisekseen, tarviiko sitä kaistaa nyt tonkokoisissa kuvissa miettiä? Kuitenkin bloggerikin taitaa tarjota gigan tilaa noille kuville :D

  VastaaPoista
 5. Nojoo kuten sanottua kyseessä on myös tyyliseikka. Vanhana demoscenegraafikkona omaa silmää miellyttävät aina ihan oikeasti näkyvät pikselit. Ja PNG:tä tuen periaatteessa mieluummin kuin JPEG:iä. Makuasioita. Diggaan kuitenkin edelleen siitä, että sivut latautuu mahdollisimman nopeasti, vaikka laajakaista-ajassa eletäänkin :)

  VastaaPoista