torstai 3. joulukuuta 2009

Sulamisvedet pois eteisestä

Pakkasten tultua odotettavissa on pian varmasti myös lunta. Etenkin suojakelien jälleen koittaessa lumi tuppaa pakkaantumaan tiukasti kiinni kengänpohjiin. Kenkien mukana lumi puolestaan tulee sisälle ja sulaessaan kastelee pahimmillaan koko eteisen. Tämä tekee erityisen pahaa jälkeä etenkin puulattiaisissa asunnoissa.

Apartment Therapy -sivusto esittelee kymmenen hyvää tapaa lumisten kenkien säilyttämiseksi. Osa tavoista on vähemmän käytännöllisiä ja reilusti tilaakin vieviä, mutta yksi vinkeistä on pienellä vaivalla jokaisen itsekin toteutettavissa. Matala laatikollinen kiviä toimii oivana sulamisveden kerääjänä, eikä vie tilaa tavallista kenkätelinettä enempää. Laatikkoon kivien alle kertyvä vesi haihtuu yön aikana mukavasti huoneilmaan, joten kuivatuslaatikko ei vaadi juurikaan ylläpitoa. Toiminta tehostuu tietenkin mikäli laatikkoa säilytetään suoraan lämpöpatterin vieressä.

Laatikkoa valitessa kannattaa kiinnittää huomiota tämän tiiviytyeen. Muovinen aluslaatikko toiminee parhaiten, mutta jos kädentaitoja löytyy, voi laatikon tehdä omien mittojen mukaan myös puusta. Laatikko kannattaa käsitellä sisäpuolelta vaikka talomaalilla tai muulla puuta kosteudelta suojaavalla aineella. Saumat puolestaan on syytä tiivistää silikonilla. Kiviä puolestaan voi löytää vielä omasta pihasta tai jos haluaa erityisen hienoja pyöreitä kiviä, kannattaa suunnata sisustus- ja rakennustarvikkeita myyvään kauppaan.

2 kommenttia:

  1. Tämä kuuluu sarjaan "miksi en itse keksinyt".. eli hieno idea!

    VastaaPoista
  2. Tosi mainio ja KAUNIS idea. Jokainen saa varmasti mieleisensä, erilaisia koristekiviäkin kun löytyy vaikka kuinka paljon :)

    VastaaPoista