sunnuntai 13. lokakuuta 2013

La Fermière: jogurttia saviastioissa


Ranskalaiset La Fermière -jogurtit erottuvat helposti kilpailijoistaan savisten pakkaustensa ansiosta. Maustamattoman perusjogurtin lisäksi vaihtoehtoina Les Authentiques -sarjassa ovat hunaja, sitruuna, vanilja, mansikka ja mustikka. Sokoksessa jogurtit maksavat normaalisti 1,65 €, joka on tietysti kova hinta verrattuna 50 sentin perusjogurtteihin, mutta tämä tuote sopiikin paremmin vain satunnaiseen herkutteluun.


Jogurtin koostumus oli varsin kiinteä, eikä sisältö kuppia kallistamalla heilahtanutkaan. Pinta lohkeaa kuohkeasti. Mustikkajogurtin rakenne on hieno; päällä on maustamatonta jogurttia ja syvemmälle kaivettaessa väri alkaa sinertää, kunnes pohjalta löytyy puhdasta mustikkakeittoa. Jogurtin maku siis muuttuu mukavasti syömisen edessä. Hunajajogurtissa vastaavaa kerrosrakennetta ei kuitenkaan ollut.

Savikupin voi kierrättää vaikka kynttilälyhdyksi, kukkaruukuksi tai vaikka hammasmukiksi. Toki jos jogurtin makuun tykästyy tosissaan, saattaa kuppeja pian kerääntyä vino pino nurkkiin. En usko kenenkään sisustuksen kestävän kovin montaa jogurttikuppia koristeena, mutta onneksi kupit voi hävittää huoletta sekajätteen mukana.

Valmistajan kotisivu löytyy osoitteesta www.lafermiere.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti