sunnuntai 6. toukokuuta 2007

Ahdistusta postiluukulla

Silloin tällöin olen saanut ilmaisjakelulehteni siisteinä riekaleina eteiseeni. Osansa kiitoksesta saa 60-lukulainen pienehkökitainen postiluukku, mutta ennenkaikkea heristän sormeani jakelusta vastaaville yrityksille. Ensinnäkin mainosten määrä esim. Tamperelaisen välissä on niin järkyttävä, että ei ole mitään toivoa sulloa koko nippua kerralla useimpien ihmisten postiluukusta sisään. Toiseksi jakajille maksetaan niin surkeaa palkkaa lehteä kohden, että pahaa tekee. Itse olin jakamassa muutama vuosi sitten näitä ilmaislehtiä ja kyllähän se jakelupuoli oli ihan inhimillistä ja hyvin palkattua, mutta ongelmaksi muodostui kodin muuttaminen hetkellisesti logistiikkakeskukseksi, kun joutui useaan sataan lehteen sullomaan 5-6 mainoslehteä väliin. Mukaan lukien se helvetin paksu Etuovi-lehti. Joten kyllä, ilmaisjakelijoille sallin ilmaisten lehtien riepomisen luukusta sisään miten mieli tekee.

Sen sijaan postinjakajia en ymmärrä. Te tuotte kuitenkin ihmisille kotiin usein kalliitakin paketteja ja lehtiä, joten olisi syytä katsoa hieman miten ne luukusta sisäänsullotaan. Jos Tamperelaisen jakaja onnistuu tuon jumalattoman nippunsa useimmiten sullomaan kuitenkin ehjänä sisään, miten postinjakaja ei saa yhtä onnetonta Image-lärpäkettä edes kansilehteä rikkomatta luukusta läpi? Ongelmahan on pelkästään esteettinen, mutta itseäni tämä jurppii kyllä niin maan vietävästi välillä. Aiemmin otin yhteyttä Postiin ja Sanoma Magazinesiin kun 20 vuotta Aku Ankkoja keräilleenä lehteni tuli silppuna luukusta sisään. Pahoitteleva vastaus tuli Sanoma Magazinesilta, josta tuli myös uusi lehti tukevassa kirjekuoressa rikkoutuneen tilalle. Postilta sen sijaan ei vastausta tullut lainkaan samaan sähköpostiin. Melko kohteliasta.

Toivoisin totisesti, että posteljooniparoille annettaisiin lisää aikaa suorittaa jakelukierroksensa, vaikka palkankorotuksen myötä. Luulisi nykyisillä postin taksoilla olevan varaa maksaa työntekijöilleen hyvin tehdystä työstä kunnon palkat, sen sijaan, että otetaan ihmisiltä rahat pois ja rikotaan toisten omaisuutta. Myöskin taloyhtiöiden hallituksille sellainen viesti, että varatkaa herrantähden rahaa postiluukkujen modernisointiin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti