perjantai 4. toukokuuta 2007

Miten käännän mutteria?

Joskus sitä tuntee olonsa uusavuttomaksi. Perunamuusin ohje ei ole omassa päässä, eikä kirjastostakaan löydy haettua teosta ensiyrittämällä. Sitten törmään netissä ohjeeseen siitä, kuinka vaihdetaan rengas autoon. Ok. Siinä on yleensä 5-6 liikkuvaa osaa, joista ensimmäinen on rengas ja loput pultteja (tai harvoissa tapauksissa muttereita).

DIY Network on hieno palvelu, joka sisältää hyviä ohjeita asioiden tekemiseksi itse. Lähinnä olen katsellut ohjeita kodinehostuksen puolelta - siitä, kuinka rakennetaan laatikostoja, peilejä ja ovia. Autopuolellakin suurin osa ohjeista on ihan hyviä, mutta sitten se renkaan vaihto. Pitääkö asiasta oikeasti tehdä opas? Voinen tiivistää tässä myös suomenkielisen opastuksen asiaan:

Ota tunkki, mutteriavain ja vararengas esiin. Löysytä vaihdettavan renkaan muttereita avaimella. Nosta auto tunkilla ylös (katso vähän mistä kohtaan tunkkaat). Irroita pyöränpultit. Ota rengas irti ja vaihda vararengas tilalle. Kiinnitä vaihdettu rengas pyöränpulteilla paikalleen. Laske auto alas ja kiristä mutterit. Tässä tämä. Vaikka olen itsekin uusavuton, niin jotenkin jo terveellä maalaisjärjellä tuon renkaanvaihdon pitäisi onnistua keneltä tahansa. Jopa vielä uusavuttomammalta. Ei kaikkeen tarvita ohjeita, eihän?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti