keskiviikko 4. heinäkuuta 2007

Ikea uudistaa

Huonekalujen jättimyymälä Ikea on uudistanut verkkosivujaan. Uudistukset ovat alkuun melko huomaamattomia, mutta sivuja selatessa käyttöliittymän parannukset käyvät äkkiä ilmi. Tuoteryhmät on nyt koottu entisen vasemman laidan sijaan ylös yhtenäiseen ja selkeään palkkiin, jossa ne ovat huonetyyppeihin jaoteltuina. Palkin vasemmasta reunasta löytyy kätevästi myös "kaikki tuotteet" painike, jonka alavalikosta pääsee nopeasti haluamalleen sivulle. Järjestelmä on tuttu kaikille The Sims -peliä pelanneille ja toimiikin huomattavasti sujuvammin kuin vanha listanäkymä.

Kategorialistauksissa tuotteet voi lajitella nimen, hinnan tai lisäyspäivämäärän mukaan. Luettelon voi typistää myös kattamaan pelkästään ne tuotteet, jotka on mahdollista ostaa myös netistä. Tämä on erittäin tervetullut uudistus enemmän verkko-ostoksia tekeville. Sivusto on kokonaisuudessaan siirtynyt nyt 10 vuotta uudempaan aikakauteen ja parannukset ovat mielestäni kaikki positiivisia. Myös sivulta löytyvä virtuaalinen myyjänkorvike on jännittävä uutuus. Myyjältä tuotteesta tai kategoriasta kysyttäessä, tämä avaa oikean osaston yrityksen kotisivuilta valmiiksi käyttäjälle. Tässä saattaa olla rohkea esiaste tulevaisuuden verkkopalveluista, kun personoidut ja paremmalla keinoälyllä varustetut virtuaalioppaat kuljettavat käyttäjää tämän tarpeiden mukaisesti ympäri verkkoa.

Itse kaupasta löytyy muuten uutuutena kuvassakin näkyvä yksinkertaisen tyylikäs Henrik Preutzin sunnittelema Karlstad -tuoli, joka tuo mieleen hieman 60-lukua. Värivaihtoehtoina onkin tumman harmaan lisäksi pirteä oranssi. Hintaa tuolilla on Ikean mittakaavassa paljon, eli 349€. Tämän pyörivän tuolin voi kuitenkin kuvitella sopivan moneen erilaiseen kodin sisustukseen, hippiretrosta funkkis-minimalismiin asti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti