keskiviikko 4. heinäkuuta 2007

Keittiön kahdeksan pakollista esinettä

Yhdysvaltalainen Dwell -lehti on listannut Heinä/Elokuun numerossaan kahdeksan esinettä, jotka tulisi löytyä jokaiselta itseäänkunnioittavalta kokilta. Ise en aivan jokaista listan esinettä itselleni hankkisi tai huolisi, mutta lista antaa hyvää suuntaa kyllä jokaiselle, joka tahtoo design-ikoneita keittiöönsä.
Tästä nähdään, että design-keittiö ei ole mitenkään ylivoimaisen kallis rakentaa, mutta suosittelen silti kaikkia harkitsemaan, tahtooko hankkia design-tavaransa juuri jonkun tekemän valmiin listan mukaan vai käyttää omaa sisustussilmäänsä. Itselläni listan tavaroista löytyy jo Peugeotin Paris-sarjaa olevat pippuri- ja suolamylly. Pitkällisenä haaveena on saada hankittua myös tuo Sarpanevan pata. Starckin Juicy Salif ei minun keittiööni sopisi, vaikka mies onkin yksi suosikkimuotoilijoistani. Myös muuten hauskat Zanuson keittiövaaka ja Sapperin ajastinkello eivät tule varmaankaan ikinä keittiötäni koristamaan.

Mikäli lukijoilla on jotain tietoa tuosta Iwatan riisinkeittimestä, kertokaa minullekin. En pitkällisen etsinnän jälkeenkään löytänyt mitään tietoa suunnittelijasta sen enempää kuin itse keittimestäkään.

Lähteet:
Apartment Therapy, Atylia Design, Bialetti USA, INeedCoffee, Kodin1, Museum of Modern Art, Pähkinä Shop, Unica home, Wikipedia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti