perjantai 10. elokuuta 2007

Säästy johtomereltä ja nikkaroi latausasema

Kännykät, musiikkisoittimet, kämmenmikrot ja muut modernit laitteet vaativat kukin oman laturinsa. Johtosotku on lopulta vallaton ja latureita saa etsiä pitkin asuntoa ja kun sopiva laturi löytyy, etsitään seuraavaksi vapaata pistorasiaa. Pidemmän päälle tämä käy hermoille eikä johtosotkut todellakaan kaunista asuntoa.

KangaRoom Storage myy erilaisia latausasemia mobiililaitteille, mukaanlukien kuvan PDA / kännykkäasema. Jälleen kuitenkin herää epäilys siitä, että moisen latausaseman voisi helposti nikkaroida itsekin. Tarvikkeiksi riittää katkaisijalla varustettu jatkojohto jossa esimerkiksi kuusi pistoketta, sekä jonkin verran puutavaraa.

Rakennettavan laatikon tulee olla leveydeltään vähintään jatkojohdon jakorasian mittainen. Korkeutta laatikolla tulisi olla sen verran, että pistorasian päälle mahtuu yleisimmät laturit kiinni. Laatikon takaseinän voi jättää avonaiseksi, sillä tämä osa tulee seinää vasten. Pohjaan kannattaa tehdä jatkojohdolle lovi takareunaan, jotta johto laskeutuu nätisti kaapista ulos. Laatikon päälle kannattanee tehdä kaiteet vaikka kynnyslistasta, jotteivat ladattavat laitteet pääse vahingossa putoamaan. Kattoon tulee porata myös sopivat reiät, joista laturien johtojen päät saa tuotua laatikon kannen päälle.

Kun kaikki laturit on kytketty jakorasiaan, vedetään näiden johdot laatikon katolle, jolle on helppo laskea myös ladattavat laitteet latauksen ajaksi. Johtosotku pysyy laatikon sisällä piilossa, näkyviin jää ainoastaan jatkojohto ja laatikon päällä olevat latauspistokkeet. Kaapin etuseinästä kannattaa tehdä saranoitu tai muulla tavoin avautuva, jolloin jakorasian katkaisijaan on helppo päästä käsiksi ja kytkeä sähkö pois aina kun laatikon päällä ei ole mikään laite latautumassa. Muistattehan nimittäin, että sähköverkkoon kytketty puhelimen laturikin vie yllättävän paljon sähköä vaikkei puhelin olisikaan kytketty lataukseen.

Näin siis säästetään sähköä ja johtosotkua. Laatikonhan voi ripustaa siis seinälle tai mikäli rakentaa laatikkoonsa takaseinän, sitä voi käyttää vaikka pöydän päällä tai hyllyssä. Muistakaa myös varmistaa, että laatikossa pääsee kiertämään ilma, jotteivat laturit lämpiä liikaa ja aiheuta tulipalon vaaraa. Lopuksi laatikkonsa voi myös maalata mieleisekseen tai päällystää vaikka mieleisellään tapetilla tai kankaalla omaa silmää miellyttävän lopputuloksen saavuttamiseksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti