sunnuntai 20. tammikuuta 2008

Liikkuvan ihmisen makuupussi

Olen aiemminkin blogissani paneutunut retkeilyn tyyliseikkoihin Orla Kielyn mallistoa ihastellen, mutta tällä kertaa tyylisuunta on tyystin eri. Active Sports on kehittänyt makuupussin ja haalaripuvun yhdistelmän, joka mahdollistaa uneen vaipumisen heti kun sopiva makuupaikka luonnosta löytyy.

Näyttävän keltainen Selk Bag One ei kuitenkaan sovi eräretkeilyyn talven keskellä, sillä alin lämpötila, jossa makuupussi suojaa nukkujaa paleltumilta on vain hieman yli -8 Celsius-astetta. Kesällä liikkuvan ihmisen makuupussi kuitenkin toiminee hyvin sitä viimeistä nukkuma-asennon hienosäätöä varten.

Suomen olosuhteissa makuuhaalareille tulee heti mieleen kaksi käyttöympäristöä, teekkarien vappuyö ja kesän festarit. Molempiin tapahtumiin on varmasti mukavampaa lähteä jo valmiiksi makuupussiin pukeutuneena, jolloin taivasalla vietetty yö saattaa olla edes hieman tavallista miellyttävämpi kokemus.

Noin 125 euron hintaisen makuuhaalarin tarkemmat tiedot, värivaihtoehdot ja uudet mallit löytyvät Lippi Selk Bagin kotisivuilta.

1 kommentti:

  1. Ei kyllä oikein vakuuta... Makuupussin yksi olennainen toimintaideahan on se, että kaikki ihmisen osat ovat kutakuinkin samassa pienessä ilmatilassa jonka lämmittämiseen ei tarvita niin paljon eristettä, kuin jos jokainen raaja ja muu ruumiinosa olisi kääritty erilliseen pakettiin. Että tuota keksintöä on vain aika vaikea saada toimimaan pakkasella, sillä eristettä tarvitaan kamalan paljon enemmän makuupussin lämmön tasolle pääsemiseksi. Ja eihän ihminen pysty elämään yhtä paksun eristeen sisällä liikkuessaan ja nukkuessaan. Tuo vekotus on siis kannettava paikalle, miksi ei siis voisi kantaa yhtä hyvin makuupussiakin. Kyllä makuupussissakin voi nukkua melkein missä vaan, tai no ei tietysti kovin leveässä x-asennossa.

    Jos nyt siis kuitenkin joku hullu teekkari tuohon ihastuu ja tahtoo nukkua välttämättä x-asennossa, niin omalaatuisemminkin asian voi toteuttaa. Meillä päin tuo ihme on tunnettu nimellä toppahaalari jo pitkän aikaa. No eihän niissä originaaleissa toppahaalareissa ole noin komeita "jalkateräpusseja", mutta asia on ratkaistavissa. Jotta haalarin sisään jäisi myös vähän ilmaa lämmitettäväksi makuupussin tavoin, on vain valittava 3-4 numeroa itseään suurempi haalari ja ommeltava hihan- ja lahkeensuut umpeen. Sitä paitsi jos on pakko näyttää noinkin älyttömälle, niin kannattaa sitten käydä kirpparilta se toppahaalari, takuuvarmasti huomiota herättävissä neonväreissä.

    VastaaPoista