lauantai 12. tammikuuta 2008

Verkosta apua kodin huoltotöihin

Taannoinen hajulukko-postaukseni herätti ainakin zepanderissa kysymyksen "Mistä tuollaisia voi tietää?". Itse olen oppinut yhtä ja toista kodin ylläpidosta pelkästään tutustumalla rohkeasti kodin sähkö-, vesi- ja muihin laitteisiin, mutta monesti apu on löytynyt myös internetistä. Lupasin myös koota listaa sivustoista, joilta löytyy apua huoltotoimenpiteisiin, remontointiin ja muihin asioihin joita kukaan ei syntyessään voi tietää.

Hienon triplan tarjoaa Suorakanava Oy, jonka sivustot Rakentaja.fi, Sisustaja.com ja Puutarha.net antavat apua niin talonrakentajille, remontoijille, sisustajille, kuin puutarhan ja kodin kasveja hoitavillekin. Sivustot toimivat samalla mainoksena alan yrityksille. Samalla mainoslinjalla toimii Suomela, josta löytyy myös hyviä vinkkejä monelle asumisen eri osa-alueelle.

Hyviä vinkkejä tarjoaa tunnetusti myös Pirkka, jonka sivuilla on vinkkejä lähinnä remontoijalle, mutta antaa myös käytännön ohjeita mm. ulkovalaisimen tai laminaattilattian asentamiseen. Perhekerho kantaa oman kortensa kekoon sisustus- ja remonttivinkeillä, mutta tarjoaa myös apua puutarhan hoitoon.

Hyviä pikaniksejä aivan perushuoltotoimenpiteisiin tarjoaa yllättäen Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta pienellä ohjesivustollaan. Ehdottomasti paras tapa löytää ratkaisuja juuri omiin kodin ongelmiin on tutustua keskustelupalstojen arkistoihin. Huonosta maineestaan huolimatta Suomi24 tarjoaa tällä hetkellä parhaan ja kattavimman keskusteluarkiston ja neuvontapohjan kodin ongelmien parissa painivalle.

Mikäli valmiita keskusteluja ei löydy, eikä vastausta omaan viestiin tule, voit toki pyytää neuvoja koska tahansa myös Kartanon kommenteissa. Autan ilolla kanssaihmisiä, mikäli mitenkään osaan. Älkääkä koskaan unohtako Googlen voimaa ongelmanratkojana.

Mukavia hetkiä kodinhuollon parissa ja ongelmavapaata kevättä kaikille lukijoille. Toivottavasti kerätyistä sivustoista on hyötyä tai jopa huvia mahdollisimman moneen tilanteeseen.

2 kommenttia:

  1. http://www.expertvillage.com/ on myös melko pätevä. Itse löysin tuon kun piti kaveripojalle etsiä netistä ohje kuinka paketoidaan joululahjoja :D

    VastaaPoista