keskiviikko 4. marraskuuta 2009

Talvi tulee - malta pukeutua

Suomen talvi on ilmastomuutoksesta huolimatta, tai siitä johtuen, edelleen varsin kylmä vuodenaika. Pistävät pakkaset pakottavat ihmiset pukeutumaan paksusti, vaikka suurin osa päivästä kuluukin sisätiloissa töissä tai koulun penkillä. Perinteinen puuvillapukeutuminen saattaa tuntua lämpimältä, mutta pidemmän päälle päivän mittaan kostuva kerrasto käy yllättäen todella kylmäksi. Ratkaisuksi tukalaan oloon käyvät tekniset asusteet, jotka siirtävät kosteutta iholta kohti ulompia vaatekerroksia, pitäen olon kuivana ja hengittävän materiaalin ansiosta kehon lämpötilan tasaisena.

Tällaisista asuista ei tarvitse maksaa maltaita, sillä Yhdysvaltojen armeijankin suosimia Rothcon valmistamia alusvaatteita saa Varusteleka.net-verkkokaupasta varsin sopuisaan 39 euron hintaan. Hintaan kuuluvat joko mustat tai hiekanväriset pitkät alushousut ja t-paita. Isänpäivän ja joulun kolkuttaessa ovella voisivat tällaiset kerrastot toimia myös oikeasti hyödyllisinä lahjoina.

Viime talvena päivitin talvivaatteideni uloimman kerroksen ostamalla Tokmannista muutamalla kympillä oivan toppatakin ja paksut toppahousut, joissa kiinteät henkselit ja korkea selkäosa, joka pitää alaselän lämpimänä ja tuulelta suojattuna. Ostos oli loistava ja täksi talveksi ajattelin päivittää alimman kerroksen, eikä Varustelekan löydyttyä ole epäilystäkään siitä, mistä hankinnat tulee tehtyä. Uusia ja käytettyjä eri maista lähtöisin olevia armeijavarusteita myyvästä liikkeestä löytyy myös paljon muita edullisia hyötyasuja monenlaiseen retkeilyyn ja arkikäyttöön.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti