sunnuntai 13. joulukuuta 2009

Näkyvyyttä pimeään

Näin pimeänä vuodenaikana olisi ulkona liikkuessaan syytä muistaa käyttää heijastinta. Sitä itsekin aina autolla ajaessaan yllättyy, kuinka huonosti sieltä sisältä näkeekään tummiin vaatteisiin pukeutuneita ihmisiä. Markkinoilla on tarjolla moniakin erilaisia heijastinmalleja, mutta sain inspiraation yrittää tehdä sellaisen itse.

Kuukausi takaperin järjestetyiltä Tampereen kädentaitomessuilta tarttui mukaan muovinen ruusukkeen tekoväline. Sen on valmistanut Clover -niminen yritys, jonka tuotevalikoimaan kuuluu myös monia muita pieniä käsityöapuvälineitä. Ruusukeapulainen koostuu kolmesta erikokoisesta ja -mallisesta tähdestä, joiden ympärille nauhaa kiertämällä saadaan aikaiseksi erilaisia ruusukkeita, jotka sitten koossapysymisen vuoksi ommellaan keskeltä kiinni. Näitä ruusukkeita käytinkin sitten heijastimien pohjana.


Tekemisen aloitin tekemällä keskikokoisen tähden ympärille ensin ruusukkeen heijastinnauhasta ja sen jälkeen satiininauhasta. Asettelin ruusukkeet lomittain toisiinsa nähden ja ompelin ne vielä keskenään yhteen. Heijastinten keskellä olevat naamat on tehty rintanappikoneella lahjapaperista leikatuista kuvista, mutta niiden tilalle voi liimata minkä tahansa muunkin napin. Takapuolelle kiinnitykseksi on laitettu hakaneula, joka ommeltiin ensin kiinni satiininauhan palaan ja koko paketti liimattiin sitten kiinni ruusukkeen takapuolelle. Sitten vain odotellaan liiman kuivumista ja ta-daa, sinulla on valmis heijastin!


Heijastimiin käytettyjä nauhoja voi ostaa erilaisista nappipuodeista ja käsityöliikkeistä, omani ostin Tampereelta Koskikeskuksen yläkerrassa sijaitsevasta Merlettosta ja Näsilinnankadulla sijaitsevasta Nappipuodista. Näppärä askartelija tekee tuollaisen ruusukkeen varmasti ilman apuvälinettäkin, tai askartelee jostakin pahvista tuollaisen tähden jonka ympärille nauhaa voi kiertää. Liimana käytin pitävää ja joustavaa "korjausliimaa", jonka pitäisi sopia kaikenlaisille pinnoille, mutta esim. kuumaliima olisi varmastikin ajanut saman asian.

Joka tapauksessa: muista käyttää heijastinta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti