perjantai 18. joulukuuta 2009

Joulun parhaat lahjat miehelle #2

Jouluaattoon on aikaa enää muutama päivä. Viime hetkellä lahjaostoksille heränneet ruuhkauttavat tavaratalojen rullaportaita tulevanakin viikonloppuna etsien lahjaa vailla pienintäkään ajatusta siitä, mitä oikeasti on etsimässä. Tässä tuleekin hieman viime hetken apua marketeista lahjoja hakeville. Olen tällä kerralla listannut lahjaideat liikkeittäin, sillä erilaisia pieniä lahjoja voi löytyä useampiakin saman katon alta.

Prisma - Etenkin pienellä budjetilla eläville opiskelijoille ja yksinasuville miehille oiva lahja on ruoanlaittoa helpottava Arabian reilun kahden litran kokoinen Kokki-pata. Konepesun ja mikroaaltouunin kestävässä padassa syntyvät halvat ja hyvät pataruoat myös vieraiden tai useamman päivän tarpeiksi kerralla. Kokki-padan oheen voi lahjapakettiin laittaa vielä hyvin säilyviä ruoka-aineita kuten riisipaketin tai muutaman hernesoppatölkin. Kokin hinta Prismassa on 39,90 euroa.

Me miehet emme välttämättä aina ole parhaita kiinnittämään huomiota kodin turvallisuuteen. Niinpä perushuolettomalle lahjansaajalle voi pakata pukinkonttiin 6,90 euron hintaisen Fire Sentry Micro -palovaroittimen tai kaksi sekä etenkin keittiön pikku flambeeraus-katastrofien varalle sopivan 12,90 euroa maksavan sammutuspeitteen.

Clas Ohlson - Ruotsalaisesta sekatavarakaupasta voi löytää pakkasherkälle polkupyöräilijälle lahjaksi lampaanvillaisen satulasuojan vajaalla yhdeksällä eurolla ja muuten vain pakkasista pitämättömälle kuuden euron hintaisen lämpöpussin, jonka luvataan pysyvän 50-asteisena jopa kuuden tunnin ajan. Tällaiset taskuihin, niin eivät sormet palellu kirpeimmässäkään pakkassäässä. Toki nämä voi yhdistää ja laittaa lämpöpussin polkupyörän satulasuojan ja satulan väliin takamusta lämmittämään.

Parturikulujen säästämiseen Clas Ohlsonilla on tarjota 49,90 euroa maksavaa Remingtonin HC363C-kotiparturikonetta, jossa leikkuuteriä löytyy kuusi mittavälillä 3-25 millimetriä. Kotiparturilaitetta hankittaessa tärkeää onkin juuri se, että leikkuupäät sallivat myös nuo yli kaksisenttiset leikkaukset, jolloin jokainen kotiparturointi ei johda automaattisesti militaristikampaukseen. Itse olen käyttänyt viimeisen kolmen vuoden ajan Philipsin kotiparturia ja säästänyt muutaman kympin laitteella tähän mennessä noin 700 euroa. Pienellä harjoittelulla ja kahden peilin avulla parturoinnin voi tehdä ilman apua itsekin, eikä tällöinkään tarvitse tyytyä rumaan tasapitkään lopputulokseen kun opettelee tekemään ohjausterien mittaa vaihtamalla tasaisesti kohti päälakea pitenevän kampauksen.

Hong Kong - Kuntoiluharrastuksesta haaveilevalle ystävälle pakataan pukinkonttiin Hong Kongista kotiharjoitteluun hyvin riittävän, 25 kiloon asti levytettävän 25 euron hintaisen käsipainotangon lisäksi kolmen euron hyppynaru ja selkäkipujakin sopivalla harjoittelulla ehkäisevä ovenkarmeihin asennettava kympin rekkitanko. Myös joulun hittilahjaksi monessakin yhteydessä tituleerattu rentouttava piikkimatto irtoaa Hong Kongista hintaan 19,90 eli jopa 20 euroa esimerkiksi Anttilan hintaa halvemmalla.

Tapahtumissa tai luonnossa kiertävän mieltä lämmittää taatusti 25 euron hintainen Finnmark-reppujakkara, joka säänkestävän 40-litraisen repun lisäksi toimii tauoilla hyvänä retkijakkarana. Retkeilijälle ja roudarille voi tarjota oheen jo ensimmäisessä lahjavinkkipostauksessa mainittua Leathermanin monitoimityökalua, jonka Core-malli yhdessä Crater-veitsen kanssa on nyt Hong Kongissa 50% alennuksessa ja varustettu 74 euron hintalapulla. Kuvat kaikista näistä Hong Kongin tuotteista löytyvät yrityksen kotisivuilta.

Anttila - Aloittelijoiden yhteisiin viininmaistiaisiin tuo sopivaa keveyttä Tacticin kauniisti kuvitetusta Viinipelistä. Lautapeli maksaa 34,95 euroa ja mikäli budjetti sallii, kannattaa mukaan pakata tietenkin pullollilen Alkon noin 34 eurolla myymää ranskalaista Les Fiefs de Lagrange -punaviiniä, jonka maun kuvataan olevan mm. hennon lyijykynäinen. Tämä jos mikä laittaa maistelijoiden makunystyrät koetukselle.

Anttilasta löytyy lautapeli myös metallimusiikin ystäville. Tacticin Metalmania Alias maksaa noin 25 euroa ja on taatusti hauskaa pelattavaa jouluaattoon ja tuleviin illanistujaisiin. Erityisesti Kartanonkin henkeen sopii puolestaan 35 euron lautapeli Epäillyt, jossa toimitaan salapoliisina 1930-luvun Helsingissä - vieläköhän sitä ehtisi ostaa itselleenkin yhden joululahjan?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti