keskiviikko 3. helmikuuta 2010

Valkoinen makuuhuone

Valkoinen makuuhuone viestii puhtautta ja tarjoaa unen taivaallisessa ympäristössä, joka muistuttaa pilvissä leijailua. Valkoinen makuuhuone on myös avaran tuntuinen ja herättää nukkujan taatusti valoisaan aamuun, vaikka ulkona ei aurinko täydeltä terältä paistaisikaan. Alla olevan kuvan valkoinen makuuhuone löytyi Desire to inspirestä.



Oman valkoisen makuuhuoneen voi luoda helposti ja tarvittaessa myös edullisesti. Valkoiseksi maalattu puukuitulevy on yleensä huonekalujen valmistusmateriaaleista kukkaroystävällisin ja myös kevein, mikäli tahtoo vaihtaa huoneen järjestystä tiuhaan tahtiin. Makuuhuoneen valkaisu kannattaa aina aloittaa seinistä. Valoisimman lopputuloksen saavuttamiseksi kannattaa käyttää kiiltävää ja mieluusti hieman sinisävytteistä valkoista maalia. Sinisyys ei suurissa pinnoissa erotu, mutta pieni väri nostaa valkoiset huonekalut ja etenkin yksityiskohtina esim. tyynyissä tai verhoissa mahdollisesti käytettävät lämpimät värit hyvin esiin. Ohessa muutama huonekaluvinkki, joilla pääsee hyvin alkuun.



Kuvan sänkynä 1589 euron Askon Vogue, mutta yksinkertaisemmalla päädyllä olevia valkoisia parisänkyjä saa monesta paikasta alle 400 eurolla. Kädentaitoja omaavat voivat suhteellisen vaivattomasti tehdä kangaspäädyn itsekin. Laatikosto on sängynpäädyn vastineeksi muodoltaan varsin yksinkertainen ja jopa hieman kylmä kaikessa kulmikkuudessaan. Jyskissä kuusilaatikkoinen Paris-lipasto maksaa 139 euroa. Makuuhuoneessakin on hyvä olla naulakko irtovaatteita, aamutakkeja tai pyyhkeitä varten ja kuvan Eco-naulakon saa alumiininsävyisen lisäksi myös valkoisena On24-verkkokaupasta. Hintaa naulakolla on 80 euroa. Valkoinen makuuhuone tekee pitkälle päivään nukkumisesta vaikeaa, mutta Hobby Hallista löytyvä pimentävä Ihanin-laskosverho pitää auringonvalon tarvittaessa tehokkaasti ulkona. Hintaa verholla on 29,90 euroa. Vitivalkoisesta sisustuksesta saattaa tulla helposti kylmän tuntuinen, joten lattia on syytä päällystää pehmeällä ja lämpimällä matolla. Ikean Hampen-matto lämmittää varpaita korkean nukkakerroksensa turvin. Lisää mielenkiintoa valkoiseen tilaan voi tuoda muodokkaalla valaisimella. Esimerkiksi Ikean Ps Maskros toimii erittäin hyvin yhdessä Eco-vaatenaulakon kanssa, tuoden huoneeseen kesäisestä luonnosta tuttuja muotoja.

Valkoisen sisustuksen tekeminen ei ole välttämättä helppoa ja kannattaakin miettiä pelkkien huonekalujen ja tekstiilisen lisäksi tarkkaan esimerkiksi olemassaolevan lattiamateriaalin ja -värin sopivuus valkoiseen tilaan. Täyden tehon irtiottamiseksi valkoisessa sisutuksessa kannattaa käyttää katseenvangitsijoina läpinäkyvästä muovista, lasista tai maalaamattomasta metallista valmistettuja yksityiskohtia. Valkoisen huoneen monotonisuutta voi rikkoa myös valkoisen eri sävyillä tekstiileissä ja seinän maalissa tai tapetissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti