torstai 10. maaliskuuta 2011

Maailman paras Porsche 911


Autoharrastajista löytyy monen merkin faneja, mutta harva voi kieltää klassisen Porsche 911:n kuuluvan omalle suosikkilistalle. Helposti tunnistettava kaksipaikkainen, takamoottorinen urheiluauto on ehtinyt pian 50 vuoden ikään ja nähnyt pienin askelin tehtyjä ratkaisevia muutoksia läpi historiansa. Jokaisella Porsche 911:stä pitävällä on myös oma vuosimallisuosikkinsa - toinen pitää uusimmasta huipputeknisestä versiosta, toinen 80-luvun röyhkeästä juppimallista ja kolmas 60-70-lukujen rajusta herrasmies-Porschesta.

Kalifornialainen Singer Vehicle Design yhdistää kaikkien aikojen parhaat Porsche 911:n ominaisuudet yksiin kuoriin. Korin muoto kunnoittaa 70-luvun vahvoja linjoja yksityiskohdin niin 60-luvun kilpamalleista kuin 80-luvun pulleammistakin korimalleista. Kaikkien käsinkoottujen Singer 911 -mallien pohjana on vuosimallia 1994 varhaisempi aito Porsche 911, jonka runko entisöidään huippukuntoon, moottoriksi asennetaan 90-lukulainen 300-425-hevosvoimainen ilmajäähdytteinen kuusisylinterinen boxer-moottori ja auton alusta päivitetään tämän päivän vaatimusten tasolle. Autoissa on myös verhoiluun integroitu turvakaari ja mm. täysin uudet xenon-valot. Melkoinen määrä koripeltejä on korvattu hiilikuituosilla painon pudottamiseksi.


Singer 911singahtaa suoraan oman Porsche 911 -haluttavuuslistani kärkeen, sillä autossa yhdistyvät tehokkaasti vanha ja uusi tekniikka samoihin, kauniisiin ja unohtumattoman tyylikkäisiin kuoriin. Lisää tietoa Singer 911:stä on Singer Vehicle Designin sivuilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti