torstai 7. heinäkuuta 2011

Cirque Dracula, Turku

Turun Mannerheiminpuistoon pystytetyssä peiliteltassa esitettävä, kustavilaisen ArtTeatron käsialaa oleva Cirque Dracula on mannaa sirkuksesta, tanssista ja teatterista pitäville. Trendikkääseen tapaan ihmismielen pimeämmältä puolelta materiaalia ammentavassa varieteessa seurataan kreivi Draculan (Ebon Grayman) rakkaustarinaa upeasti koristellun ja sisustetun teltan keskellä olevalla pyöreällä lavalla. Lavasteita ei sinällään ole ja tunnelma sekä ympäristö luodaan hyvin hallituilla äänitehosteilla, huolellisella valojen käytöllä ja pienellä määrällä rekvisiittaa.

Elokuun puoleen väliin asti pyörivä esitys on huolellisesti suunniteltu ja millintarkasti toteutettu parituntinen jännitysnäytelmä, jossa on kauhua, huumoria ja korkealla ammattitaidolla toteutettua sirkustemppuilua. Miekannielennän, jonglöörauksen ja akrobatiatemppujen ohella hattua on nostettava lyhyille, mutta tunnelmallisille tanssiesityksille, jotka rytmittävät toimintaa ja toimivat lyhyinä välinumeroina. Myös tohtori Van Helsinkiä esittävä ukrainalainen Kotini Jr saa pelkällä elehdinnällään yleisön naurunremakkaan jännittävämpien temppujen ja herkemmän draaman vastapainoksi.

Esitystä suositellaan yli 13-vuotiaille ja tämä onkin hyvä ohjenuora, sillä aivan nuorimmille Cirque Draculassa on aivan liikaa jännitystä. Osa herkimmistä katsojista varmasti pahoittaa mielensä myös burleskihenkisestä asustuksesta, jossa ohjelman naistähdet esiintyvät. Suosittelen vilpittömästi esitystä Suomen Kulttuuripääkaupungissa vieraileville. Lipun hinta on 39 euroa, mutta toisaalta tunnelma on tiiviimpi kuin elokuvissa ja huvipuistossa yhteensä. S-Etukortilla lipun saa hieman edullisemmin, 35 eurolla.

Lisätietoa esityksestä on luettavissa Cirque Draculan sivuilta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti