torstai 24. toukokuuta 2012

YLE Teeman muotiviikko

Yleisradiomme kanavista oma suosikkini, YLE Teema, viettää tällä hetkellä muotiviikkoa. Muotiaiheista ohjelmaa tulee jokainen päivä ja sekä tiistaina nähty Muotiregatta-näytös vuodelta 1972 että keskiviikon Farkkujen maailmanvalloitus ovat olleet erittäin mielenkiintoisia ja hauskojakin ohjelmia. Suosittelen siis seuraamaan mitä loppuviikko vielä tuo tullessaan Teeman ohjelmistoon.

"Miesten muoti vaatii rohkeutta ja terveitä elämäntapoja, sillä muodikas mies ei ole vatsakas, eikä laiskakaan", tiesi Muotiregatta, joka esitteli 70-luvun alun oranssin ja vihreän sekä suurten graafisten kuvioiden sävyttämää muotia. Naismannekiinit pääsivät tuolloin peruukeista ja irtoripsistä ja malleilta odotettiin ensisijaisesti luonnollista kauneutta. Naisilla muodissa olivat haalarit, leveälahkeiset housut ja värikkäät hameet, miesten asuissa kirkkaankeltaisten kaulusten kärjet hipoivat olkapäitä.

Farkkujen Maailmanvalloitus puolestaan paljasti mielenkiintoisen historiallisen seikan Levi's 501 -mallista. Mallin nosti suursuosioon nuori kapinallinen James Dean, vaikka tämä tosiasiassa käytti elokuvissaan Lee-merkkisiä farmareita. Vapaa-ajalla Dean kuitenkin suosi Levi'sin housuja. Ohjelma kertoi myös Levi'sin palkanneen 40 etsivää kiertämään maailmaa ja etsimään käsiinsä brändille ominaista punaista logolappua kopioivia farkkuvalmistajia. Farkuissa toki brändi onkin tärkeä, Kartanossakin pukeudutaan vakaumuksellisesti vain Dieselin valmistamiin farkkuihin, jos nyt välillä koitan jotain muuta merkkiä ja yleensä pettymyksen jälkeen palaan jälleen itselle hyvin sopiviin malleihin. Farkkujen Maailmanvalloitus on nähtävissä 30.5.2012 asti YLE Areenassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti