keskiviikko 14. maaliskuuta 2007

Säästäen puhtaaksi

Usein kun näen joitakin hienoja tuotteita kaupassa, saatan tehdä tyhmiä impulssiostoksia. Näin kävi Merkur-partahöylän kanssa, joka on ollut melkoi käyttämättömänä kylpyhuoneen hyllyssä. Joskus kuitenkin puolivahingossa ostan tuotteita jotka maksavat itsensä jopa takaisin. Näin kävi saippua-annostelijan kanssa.

Syksyllä kun viimeksi kävin Helsingissä, satuin törmäämään Miquessa pitkään etsimääni teräsmekaniikalla varustettuun saippua-annostelijaan. Kaikki siihen mennessä löytämäni olivat jollain hempulalla muovimekanismilla, joten päätin sijoittaa tähän teräsihmeeseen lähemmäs 20 euroa rahaa. Sittemmin laite on maksanut itseään tehokkaasti takaisin, sillä normaalien pienpakattujen käsisaippuoiden sijasta ostin itselleni supersäästökoon nestesaippuatonkan. Kolme litraa kotimaista (Lifehair Oy, Ylöjärvi) nestesaippuaa ei montaa euroa maksanut lähikaupassa ja itse saippua toimii niinkuin saippuan pitää, eikä mieto tuoksukaan pääse häiritsemään.

Tuossa pari päivää sitten tosin huomasin, että esim. Anttilassa nykyään lähes kaikki annostelijat ovat teräsnokalla varustettuja ja hintaa näillä on alle 10 euroa. Stockmannilla oli hienoja puun ja teräksen yhdistelmiä annostelijoissa, mutta hinnat olivat jälleen 20 euron tienoilla. Suosittelen kuitenkin teräksisen annostelijan hankintaa ihan sen kestävyyden vuoksi ja isojen säästökoon saippuapakkausten ostamista jo pelkästään ekologisista syistä. Isoista pakkauksista syntyy harvemmin ja vähemmän turhaa muovijätettä. Kannattaa myös suosia Suomalaista saippuaa mikäli mahdollista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti