sunnuntai 12. elokuuta 2007

Kotimaisuus saa grillinkin kiiltämään

Vajaan kuukauden päässä odottaa oma takapiha, mutta mitä olisi piha ilman grilliä? Satunnaisgrillaajana suljin heti pois kaasugrillit. Sähkögrilli sopisi kenties parvekkeelle, mutta rivitalon pieneen pihaan paras ratkaisu lienee supisuomalainen hiililämmitteinen pallogrilli. Ja nimenomaan kotimaisuus on valttia Finnflamen kohdalla.

Finnflamen pallogrillit ovat ruostumatonta terästä ja jätetty peilikiiltäviksi, joten perinteistä mustaa kuulaa ei takapihalle ilmesty. Koska piha on pieni ja grillin paikka vakio, päädyin malliin A-SSP18 "Pedestal". Grilli seisoo tukevasti yhden jalan varassa, jonka juuressa on irroitettava tuhkaluukku ja keskellä jalkaa ottoilman säätö. Pallon halkaisija on noin 45cm.

Ainoa muutos joka grilliin pitää tehdä on lämpömittarin asentaminen. Ajattelin toteuttaa tämän uuniin soveltuvan lämpömittarin avulla, jollaisia talvella myydään ainakin kinkunpaiston avuksi. Pedestalin suositushinta on 62 euroa, joskin ainakin Talotarvike.com pyytää grillistä alennuksen jälkeen 79 euroa. Finnflame vakuutti minut tyylikkäällä ulkonäöllä, laadukkaalla materiaalilla, toimivalla jalustallaan sekä tietysti kotimaisuudellaan.

1 kommentti:

  1. Aikomasi hiiligrilli vaikuttaa hyvältä hankinnalta. Itse asiassa sopisi meidänkin terassillemme. Tällä hetkellä emme omista ulkogrilliä.

    Muuten sähkögrillissä ei mielestäni saa sitä aitoa grillausmakua, se tulee hiiligrillissä.

    VastaaPoista